استانبول یکی از بزرگترین مراکز خدمات پزشکی و درمانی در ترکیه و منطقه به شمار میرود که مقصدی محبوب برای پزشکان ایرانی به خصوص در حوزه زنان و زایمان میباشد. استانبول دارای موقعیت جغرافیایی ممتاز، امکانات پیشرفته و استاندارهای بالا است که موجب ایجاد یک مسیر حرفهای پرمزیت برای پزشکان حوزه زنان و زایمان میگردد. ما در این مقاله سعی داریم که جنبههای متنوعی از این حرفه را در شهر استانبول بررسی نماییم. با خواندن این مقاله اطلاعات مورد نیاز در این مسیر، از مزایای شغل زنان و زایمان تا درآمد، نحوه مهاجرت و متخصصین زنان و زایمان ایرانی در استانبول را خواهید دانست.
مزایای کار پزشکان زنان و زایمان در کشور ترکیه
کار در رشته زنان و زایمان در کشور ترکیه مزایای فراوانی برای پزشکان به همراه دارد که به افزایش محبوبیت آن برای مهاجرت میافزاید. در ادامه میخواهیم برخی از این مزایا را به شما توضیح دهیم:
افزایش نیاز به خدمات پزشکی زنان و زایمان: با توجه به این که جمعیت همواره در حال رشد میباشد و زنان به آگاهی بیشتر دست یافتهاند، تقاضا برای پزشکان زنان و زایمان افزایش یافته است. این مورد به افزایش فرصتهای شغلی برای پزشکان زنان و زایمان کمک زیادی میکند.
درآمد بالا: کشور ترکیه در مقایسه با کشورهای دیگر، درآمد بالاتری را به پزشکان خود ارائه میدهد. درآمد پزشکان به خصوص در استانبول بالا میباشد و از مزایای جذاب مهاجرت به این شهر است.
امکانات پزشکی پیشرفته: در بیمارستانها و کلینیکهای شهر استانبول پزشکان همواره از بهترین و جدیدترین امکانات پزشکی برخوردار هستند تا بتوانند خدمات خود را با بالاترین کیفیت به بیماران ارائه دهند.
محیط کار بین المللی: به علت اینکه استانبول یک شهر چند فرهنگی میباشد و افراد زیادی چه به عنوان توریست و چه برای زندگی به آن جا میآیند بنابراین پزشکان با بیمارهای بین المللی نیز در ارتباط میباشند. این موضوع به افزایش تجربه و مهارت حرفهای پزشک میانجامد.
امکان رشد علمی: اگر به کارهای علمی و تحقیقات پزشکی علاقه مند باشید میتوانید در دانشگاههای پزشکی معتبر و امکانات آموزشی پیشرفته دسترسی پیدا کنید. علاوه بر این پزشکان به کنفرانسها و سمینارهای پزشکی بین المللی دسترسی دارند و میتوانند با متخصصان جهانی در ارتباط باشند.
تسهیلات اقامت و کار برای پزشکان بین المللی: دولت ترکیه همواره برنامههای خاصی را برای پزشکان مهاجر در نظر میگیرد. با دریافت مجوزهای کار و اقامت و قبولی در آزمونهای مرتبط، پزشکان به راحتی میتوانند در ترکیه فعالیت نمایند.
امکان تأسیس مطب: پزشکانی که سالهاست در کشور ترکیه سکونت دارند و شهروند این کشور محسوب میشوند، میتوانند برای تأسیس مطب اقدام نمایند. تأسیس مطب به افزایش درآمد و استقلال شغلی کمک بسیاری میکند.
کیفیت بالای زندگی با هزینه مناسب: در ترکیه می توان کیفیت بالای زندگی را تجربه نمود و با این حال هزینههای نسبتاً پایینی داشت. ترکیه در مقایسه با کشورهای اروپایی هزینههای کمتری دارد و مقرون به صرفه است. در شهرهای بزرگ این کشور مانند آنکارا، استانبول و ازمیر امکانات شهروندی و رفاهی بیشتری نیز در اختیار افراد قرار میگیرد.
مزایای قانونی و اجتماعی: برای پزشکان بیمه درمانی کامل در نظر گرفته میشود که بسیار مفید است. به علاوه پزشکان در کشور ترکیه امکان بازنشستگی با حقوق را دارند و شرایط کاریشان همواره متعادل میباشد.
فرصت رشد در رشته زنان و زایمان: پزشکان در حوزه زنان و زایمان میتوانند با افزایش سابقه و تجربه در موقعیتهای مدیریتی بیمارستانها نیز کار کنند. همچنین امکان همکاری با مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای معتبر پزشکی وجود دارد.
درآمد پزشکی در رشته زنان و زایمان
درآمد پزشکان زنان و زایمان بالا میباشد اما برخی عوامل وجود دارند که به افزایش این درآمد کمک میکند. عواملی همچون تجربه، نوع بیمارستان یا کلینیک و تخصص میتوانند روی درآمد یک پزشک اثر گذار باشند. برای متخصصین زنان و زایمان درآمد ماهانه مبلغی در حدود 35 تا 70 هزار لیر ترکیه میباشد که متناسب با نکاتی که قبلتر ذکر شد تغییر میکند.
پزشکان تازه میانگین درآمدی حدود 30 تا 40 هزار لیر ترکیه دارند و پزشکان با تجربه میتوانند تا 100 هزار لیر در ماه درآمد داشته باشند. فعالیت در بیمارستان و کلینیکهای خصوصی موجب افزایش درآمد میگردد.
پزشکان زنان و زایمان علاوه بر این حقوق، معمولاً از مزایای دیگری همچون بیمه سلامت، مرخصی با حقوق و پاداش نیز بهره مند میشوند که این مزایا بیشتر برای پزشکانی است که در بیمارستانهای دولتی فعالیت میکنند.
با تأسیس مطب خصوصی در ترکیه برای پزشکان شهروند، درآمد افزایش مییابد و از 100 هزار لیر در ماه بیشتر میشود. پزشکانی که تخصص بیشتری دارند و خدمات خاصتری را به بیماران ارائه میدهند نیز از درآمد بیشتری بهره مند هستند.
مدارک مورد نیاز
- مدرک پزشکی تخصصی زبان اصلی و ترجمه شده به زبان ترکی
- ریز نمرات دانشگاه ترجمه شده به زبان ترکی استانبولی
- ویزای معتبر و پاسپورت با حداقل 6 ماه تاربخ
- گواهی چالیشما ایزین به عنوان مجوز کار
- عکس 3 در 4 با فرمت پرسنلی
- مدرک اقامت کاری در زندگی و فعالیت در ترکیه
- گواهی مجوز پزشکی از کشور مبدأ و گواهی اشتغال به فعالیت
- ارائه گواهی بین المللی CCT
- گواهی عدم سوء پیشینه و سلامت
- گواهی آزمون زبان ترکی در سطح B2 (شرکت در آزمونهای TÖMER و قبولی در آن)
- گواهی شرکت در آزمون TUS
- گواهی قبولی در آزمون STS (آزمون ارزیابی دانش پزشکی و توانایی های حرفهای)
مراحل مهاجرت به کشور ترکیه برای متخصصین زنان و زایمان
- با دریافت یک پیشنهاد کاری از بیمارستانهای معتبر ترکیه میتوانید برای مهاجرت به این کشور درخواست دهید.
- پس از درخواست و ارائه جاب آفر، باید درخواست خود را برای دربافت مجوز کار یا همان چالیشما ایزین ارائه دهید. برای گرفتن مجوز کار باید مدارک خود و کارفرما را ارسال کنید تا توسط کارشناسان بررسی شود.
- مدارک شما نیاز به معادلسازی دارند. بنابراین آنها را معادل نموده و گواهی STS خود را تهیه کنید.
- مدارک پزشکی و ریز نمرات دانشگاهی را به همراه مدارک دیگر به زبان ترکی استانبولی ترجمه نموده و برای شورای آموزش عالی ترکیه ارسال کنید.
- پزشکان در هر رشتهای موظف هستند که در آزمون TUS که نوعی آزمون تخصصی پزشکی است شرکت کنند و در آن نمره قبولی را کسب نمایند.
- آزمون TUS شامل دو مرحله زبان ترکی و تخصص است که برای هر دو، به دست آوردن سطح قبولی ضروری میباشد.
- درخواست خود مبنی بر مجوز کار پزشکی را ثبت کنید. با دریافت این مجوز شما اجازه فعالیت در بیمارستانها و کلینیکهای ترکیه را خواهید داشت.
- ثبت نام در سازمان نظام پزشکی ترکیه را فراموش نکنید. این سازمان وظیفه بررسی و رسیدگی به فعالیت و عملکرد پزشکان را بر عهده دارد.
مراحل دریافت چالیشما ایزین و مدارک مورد نیاز
- دعوت نامه از بیمارستان
- عکس پاسپورتی
- فرم درخواست ویزای کار
- گواهی عدم سوء پیشینه و سلامت
- پاسپورت با حداقل 6 ماه تاریخ انقضا
- مدارک تحصیلی ترجمه شده
ابتدا دعوت نامه را به اداره کار ترکیه ارسال مینمایید. فرم مبنی بر درخواست ویزای کار خود را تکمیل کرده و تمامی هزینههای مورد نیاز را پرداخت میکنید. پس از آن مدارک اعلام شده را به اداره کار ترکیه ارائه داده تا بررسی گردند. در نهایت با تأیید مدارک و صدور ویزای کار میتوانید شروع به فعالیت کنید.
رشته پزشکی زنان و زایمان و تحصیل در این رشته
- تحصیل در رشته زنان و زایمان مسیری رقابتی و پر چالش در ترکیه به شمار میرود. برای گرفتن تخصص در این کشور نیاز است که مراحل زیر را طی نمایید:
- ابتدا باید در رشته پزشکی عمومی قبول شوید. دانشگاههای ترکیه مانند دانشگاه استانبول و حاجت تپه از مراکز آموزشی معتبر برای تحصیل در رشته پزشکی محسوب میشوند.
- دوره عمومی پزشکی 6 سال میباشد که شامل یک سال کارآموزی نیز است و پس از اتمام آن به طور موفقیت آمیز باید در آزمون TUS یا (Tıpta Uzmanlık Sınavı) شرکت نمایید. قبولی در این آزمون لازمه ورود به دوره تخصصی زنان و زایمان میباشد.
- این دوره تخصصی 4 الی 5 سال زمان میبرد و در این سالها دانشجو تمامی نکات لازم برای یک متخصص زنان و زایمان را فرا میگیرد.
- هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی ترکیه (برای دانشجویان بین المللی) مبلغی در حدود 1000 تا 3000 دلار در سال میباشد. برای تحصیل در دانشگاههای خصوصی نیز باید 10 الی 25 هزار دلار هزینه نمود.
متخصصین زنان و زایمان ایرانی در استانبول
متخصصین زنان و زایمان ایرانی در استانبول با سابقه و تجربه بالا در زمینه سلامت بانوان فعالیت میکنند. این پزشکان دانش و مهارت بالایی در تشخیص و درمان بیماریهای زنان دارند و در زمینههای متنوعی همچون مشکلات باروری، عفونتهای تناسلی، سرطانهای زنان، بارداری و زایمان خدامت خود را ارائه میدهند. بسیاری از پزشکان ایرانی در بیمارستانها و کلینیکهای تخصصی مشغول به کار هستند و به علت شناخت کافی به زبان فارسی و ترکی ارتباط موثرتری نسبت به سایر پزشکان با بیماران به خصوص ایرانیان دارند. برخی از این متخصصین بنام و باتجربه در ادامه معرفی شدهاند:
جمع بندی نهایی
پزشکی زنان و زایمان در استانبول به دلیل تقاضای بالای آن و درآمد جذابی که دارد، یک گزینه عالی برای متخصصان این حوزه به شمار میرود. شما میتوانید با طی کردن مراحلی همچون معادلسازی مدارک، یادگیری زبان ترکی و دریافت مجوز کار، مسیر حرفهای خود را با موفقیت طی کنید و به درآمد بالا دست یابید. علاوه بر این افرادی که علاقه مند هستند که رشته پزشکی زنان و زایمان تحصیل نمایند، میتوانند در دانشگاههای معتبر ترکیه به مسیر آکادمیک خود ادامه دهند.
دیدگاهی ثبت نشده است