کسب و کار در ترکیه

شغل وکالت در ترکیه (اخذ پروانه وکالت در ترکیه)

شغل وکالت در ترکیه

اگرچه شغل وکالت یکی از پردرآمدترین مشاغل در تمام دنیا است و جایگاه اجتماعی بالایی نیز دارد اما مراحل رسیدن به شغل وکالت نیز طولانی و سخت است. در بیشتر کشورهای دنیا برای شغل وکالت مراحلی در نظر گرفته شده است و تنها با تحصیل کردن در این رشته نمی‌توانید به شغل وکالت برسید. شغل وکالت در ترکیه نیز به همین صورت است و قوانین خاص خود را دارد. در ایران برای وکیل شدن باید در آزمون کانون وکلا شرکت کنید، کشور ترکیه در گذشته چیزی به نام آزمون وکالت نداشت و تنها نیاز بود که بعد از پایان تحصیلات، در دوره کارآموزی شرکت کنید.

اگرچه همه افراد خارجی می‌توانند در ترکیه در رشته وکالت و حقوق تحصیل کنند اما بعد از اتمام تحصیلات امکان کار در ترکیه را ندارند و ابتدا باید شهروندی ترکیه را به دست آورند. حتی با گذراندن دوره کارآموزی نیز نمی‌توان واجد شرایط شغل وکالت در ترکیه شد. لازم به ذکر است که دوره کارآموزی وکالت ترکیه حداقل یک سال است که 6 ماه آن در کنار یک وکیل رسمی و 6 ماه دیگر در دادگاه‌ها باید انجام شود. هر فرد بعد از دوره کارآموزی وکالت در ترکیه، می‌تواند از طریق کانون وکلایی که در شهر محل زندگی خود دارد برای دریافت آزمون وکالت اقدام کند، هر شهر نیز وبسایت رسمی کانون وکلای خود را دارد. کانون وکلا علاوه بر حمایت از حقوق وکیل‌های عضو، نظارت بر فعالیت آنها، طبق چهارچوب قوانین را نیز بر عهده دارد.

نکته مهم دیگر در مورد قوانین شغل وکالت در ترکیه این است که چیزی به نام موسسه حقوقی در ترکیه قابل ثبت نیست و تنها وکلا می‌توانند به صورت شراکتی در یک دفتر با یکدیگر همکاری کنند اما امکان ثبت موسسه حقوقی وجود ندارد. وکالت در ترکیه به عنوان شغل و کسب و کار شناخته نمی‌شود و نوعی خدمات عمومی و اجتماعی است بنابراین امکان راه اندازی یک بنگاه اقتصادی برای آن وجود ندارد. وکیل می‌تواند علاوه بر وکالت به دیگر خدمات اجتماعی مرتبط با شغل خود مانند کار در شورای شهر یا تدریس در دانشگاه نیز بپردازد.

شرایط جدید شغل وکالت در ترکیه چیست؟

برای وکیل شدن در ترکیه، هر فرد باید طبق قانون شماره 1136، شرایط شغل وکالت در ترکیه را داشته باشد که یکی از این الزامات داشتن “شهروندی ترکیه” است. بنابراین، یک خارجی نمی تواند در ترکیه وکالت کند، مگر تابعیت ترکیه را دریافت کند و در کنار آن سایر شرایط برای وکالت در ترکیه را نیز داشته باشد. “آزمون ورودی مشاغل حقوقی ترکیه” یک آزمون گزینشی است که به منظور قضاوت و کارآموزی وکالت یا سردفتری لازم الاجرا شده است، نام کوتاه آزمون ورودی حرفه‌ حقوق، HMGS است و سالی دو بار در در فروردین و شهریور برگزار می‌شود. افرادی که قبل از سال 2024 فارغ التحصیل شده اند، ملزم به شرکت در “آزمون ورودی مشاغل حقوقی” نیستند و برای آنها این امکان وجود دارد که با گذراندن دوره کارآموزی وکالت و سردفتری، کار خود را شروع کنند.

طبق قوانینی که در حال حاضر در کشور ترکیه تصویب شده است، فارغ التحصیلان رشته حقوق ترکیه یا افرادی که قصد شروع شغل وکالت در ترکیه را دارند، باید در آزمون ورودی شرکت کنند. تفاوتی ندارد که در چه بخشی از شغل حقوق از وکیل، قاضی یا شغل سردرفتری مشغول به کار می‌شوید، به هر صورت باید این آزمون را پشت سر بگذارید. برای قبولی در این آزمون وکالت باید حداقل نمره 70 از 100 را به دست آورید؛ همچنین این آزمون به صورت تستی برگزار می‌شود.

محتوای آزمون HMGS حوزه‌های کلیدی برنامه درسی دانشکده حقوق را پوشش می‌دهد. این رشته‌ها عبارتند از: قانون اساسی، حقوق مدنی، حقوق تجارت، حقوق جزا، آیین دادرسی مدنی، حقوق اداری، قانون کار، آیین دادرسی کیفری، حقوق بشر و حقوق عمومی را شامل می‌شود.

اخذ پروانه وکالت در ترکیه

مراحل شغل وکالت در ترکیه

  • برای شروع کار، متقاضی وکالت باید حداقل یک دوره 4 ساله کارشناسی را در دانشگاه‌های ترکیه تحصیل کند یا دارای لیسانس حقوق مورد تایید وزرات علوم ترکیه باشد
  • تسلط به زبان ترکی برای شغل وکالت ترکیه ضروری است و تنها با آشنایی به زبان انگلیسی نمی‌تواند در ترکیه کار کرد.
  • شرکت در آزمون HMGS و دریافت نمره 70 از 100
  • گذراندن دوره‌های یک ساله کارآموزی در دادگاه و در کنار وکلای حاذق
  • درخواست مجوز وکالت از کانون وکلای شهری که در آن اقامت دارید و عضویت در کانون وکلا

بنابراین ایرانیان که قصد شروع شغل وکالت در ترکیه را دارند یا باید در ترکیه در رشته حقوق مشغول به تحصیل شوند یا از دانشگاهی در ایران مدرک حقوق خود را دریافت کرده باشند که مورد تایید کشور ترکیه باشد. همچنین اخذ شهروندی ترکیه نیز یکی از الزامات شروع به کار حقوقی در ترکیه است.

شرایط شغل وکالت در ترکیه

برای شروع کار وکالت در ترکیه نیازی به آزمون شفاهییا مصاحبه نیست اما به این معنا هم نیست که هر فردی به صرف تحصیل در رشته وکالت واجد شرایط کسب مجوز وکالت خواهد بود. در کنار دریافت شهروندی برای افراد خارجی و آزمون کتبی، موارد دیگری از جمله موارد زیر نیز وجود دارد که نبود هر کدام باعث رد شدن درخواست وکالت می‌شود.

نداشتن محکومیت کیفری و حبس

فردی که ورشکسته است و هنوز پرداخت بدهی‌های خود را انجام نداده است

معلولیت جسمی و ذهنی به شکلی که فرد توان دفاع از حقوق موکل خود را نداشته باشد

علاوه براین طبق قانون، از طرف کانون وکلای شهری که متقاضی در آن زندگی می‌کند، فردی مامور بررسی و تحقیق در مورد صحت موارد گفته می‌کند تا هیچ موردی که با شغل و شان وکالت منافات دارد، از طرف متقاضی صورت نگرفته باشد.

شرایط شغل وکالت در ترکیه چیست

جمع بندی

وکلای ایرانی که در کشور ترکیه حضور دارند در زمینه وکالت مهاجرت، تجاری و سرمایه گذاری و ملک بسیار خوب عمل کرده‌اند. شغل وکالت در ترکیه مراحل زیادی دارد که باید پشت سر گذاشته شود زیرا وکالت یکی از مشاغل مهم و کلیدی در نظام حقوقی هر کشور است و در ترکیه نیز به همین شکل، وکلا نقش بسزایی در حفظ حقوق افراد و ارائه مشاوره‌های قانونی دارند. فارغ التحصیلان دانشکده حقوق یا افرادی که مدرک خود را معادل سازی کرده‌اند، برای شرکت در آزمون وکلا، قضات و دادستان و شروع دوره کارآموزی وکالت و سردفتری ملزم به موفقیت در “آزمون ورودی مشاغل حقوقی” خواهند بود.

در گذشته هر فردی که از دانشکده حقوق فارغ التحصیل می‌شد، می توانست در صورت داشتن شرایط لازم، دوره کارآموزی وکالت را شروع کند و پروانه وکالت دریافت کند. با این حال، به دلیل افزایش سریع تعداد دانشکده‌های حقوق در ترکیه و کاهش کیفیت نظارت بر مراکز آموزشی و خروجی‌ها، صلاحیت حقوقی فارغ التحصیلان باعث ایجاد شبهاتی شد. بنابراین در حال حاضر تنها فارغ التحصیل شدن از دانشکده حقوق برای وکالت کافی نیست و نیاز به گذراندن آزمون برای ورود به این شغل است. به همین دلیل موفقیت در آزمون ورودی برای شروع دوره کارآموزی وکالت و سردفتر اسناد رسمی و شرکت در آزمون اصلی قضات و دادستانی الزامی شده است. در صورتی که به دنبال وکیل ایرانی در ترکیه هستید با یک جستجوی ساده در سایت ترانیک، می‌توانید لیست بهترین وکلای ایرانی در ترکیه را به دست آورید.

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.