استانبول یکی از پیشرفتهترین شهرهای ترکیه به شمار میرود و خانه متخصصان و پزشکان برجسته از سراسر دنیا میباشد. در این شهر پزشکان گوش، حلق و بینی ایرانی با ارائه خدمات تخصصی و باکیفیت به مراجعه کنندگان جایگاه مناسبی در بین جامعه پزشکی پیدا کردهاند و بیماران زیادی را به خود جذب میکنند. پزشکان ایرانی به زبان فارسی مسلط هستند و از فرهنگ و نیاز هموطنان خود آگاه میباشند. به همین منظور تقاضای بیماران به خصوص ایرانیان برای متخصصان ایرانی بسیار بالا است و موجب افزایش مهاجرت این پزشکان به کشور ترکیه میگردد. ترکیه شرایط مناسب و ایدهآلی را برای پزشکان متخصص بینالمللی فراهم آورده است تا با مهاجرت به این کشور، روند شغلی خود را بهبود ببخشند و در مسیر پیشرفت قرار بگیرند. در این مقاله تمامی نکات در مورد پزشکان گوش، حلق و بینی ایرانی در استانبول به شما ارایه شده است.
مزایای فعالیت در ترکیه به عنوان پزشک گوش، حلق و بینی
فعالیت در ترکیه به عنوان پزشک گوش، حلق و بینی موجب به وجود آمدن فرصتهای بی نظیری برای پزشکان ایرانی میشود و به رشد حرفهای، افزایش درآمد و کیفیت زندگی آنها کمک میکند. ترکیه یکی از مقاصد کاری برای پزشکان ایرانی به شمار میرود. علت آن شامل موارد زیر میشود که به طور مفصل توضیح داده شده است:
بازار پرتقاضا
ترکیه از موقعیت جغرافیایی خاصی برخوردار است که باعث میشود مقصدی پرطرفدار برای گردشگران بینالمللی به شمار رود. بسیاری از بیماران خارجی برای دریافت خدمات درمانی و پزشکی باکیفیت به ترکیه سفر میکنند که یکی از مهمترین خدمات پزشکی جراحی رینوپلاستی یا همان جراحی زیبایی بینی میباشد. پزشکان ایرانی در این زمینه از تجربه بالایی برخوردار هستند و میتوانند خدمات فوق العادهای را به بیماران ارائه دهند.
علاوه بر این ترکیه همواره به متخصصان مخصوصاً حوزههایی مانند گوش، حلق و بینی نیاز دارد که موجب فرصتهای بیشمار شغلی برای پزشکان ایرانی میگردد.
درآمد بالا
پزشکان گوش، حلق و بینی درآمدهای بالایی دارند و در جراحی های مرتبط با این حوزه مانند درمان سینوسها و یا زیبایی بینی میتوانند درآمد خود را تا حد زیادی افزایش دهند.
همچنین پزشکانی که دارای کارت اقامت دائم و شهروندی ترکیه هستند میتوانند کلینیک و یا مطب خصوصی خود را راه اندازی کنند و با ارائه خدمات ویژه مراجعه کنندگان زیادی را به کلینیک خود جذب نمایند. معمولاً پزشکان ایرانی به علت تسلط بالا به زبانهای فارسی، ترکی و انگلیسی از محبوبیت زیادی بین مراجعه کنندگان بینالمللی برخوردار هستند.
امکانات و فناوریهای پیشرفته
در بیمارستانها و کلینیکهای ترکیه جدیدترین امکانات و فناوریهای پیشرفته وجود دارد که به افزایش کیفیت خدمات درمانی کمک میکند و موجب سهولت فعالیت پزشکان میگردد.
پزشکان ایرانی در ترکیه میتوانند در کنفرانسها و سمینارهای پزشکی شرکت کنند و دانش خود را بهبود ببخشند. این موضوع سبب میشود که همواره پزشکان با جدیدترین متدها پیش بروند و مهارتهای به روز نگه دارند.
سهولت روند مهاجرت و اشتغال
دولت ترکیه به طور کلی شرایط آسانی را برای فعالیت پزشکان خارجی فراهم کرده است که موجب افزایش مهاجرت پزشکان بینالمللی به خصوص ایرانیان به این کشور میشود. پزشکان ایرانی میتوانند در امتحانهای معادلسازی شرکت کنند و مجوز خود را دریافت نمایند. پس از دریافت مجوز نیز میتوانند در بیمارستانهای خصوصی و دولتی یا کلینیکهای تخصصی فعالیت خود را آغاز نمایند.
کیفیت زندگی بالا و هزینههای زندگی مناسب
زندگی در کشور ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی از هزینه پایینتری برخوردار است و هزینهی مقرون به صرفهای دارد. با این حال ترکیه بهترین امکانات رفاهی، اجتماعی و اقتصادی را در اختیار پزشکان ایرانی گذاشته است که باعث میشود این متخصصان در بهترین شرایط با بالاترین امکانات زندگی کنند.
فرصت ویژه برای درمانهای تخصصی
یکی از مراکز پیشرو و بسیار معتبر در سراسر دنیا برای جراحی زیبایی بینی، کشور ترکیه است که همواره تعداد بسیاری را از سراسر دنیا به خود جذب میکند. پزشکان ایرانی در این زمینه سابقه و تجربه بالایی دارند که باعث میشود یک فرصت شغلی فوقالعاده در ترکیه داشته باشند. علاوه بر این پزشکان ایرانی باتجربه در زمینه درمانهای سینوسی، مشکلات شنوایی و… میتوانند مراجعه کنندگان زیادی را به خود جذب نمایند.
درآمد پزشکان حوزه گوش، حلق و بینی
درآمد پزشکان گوش، حلق و بینی (ENT) در ترکیه متغیر میباشد و به عواملی مانند تجربه کاری، نوع مرکز در حال فعالیت، موقعیت جغرافیایی و ساعات کاری بستگی دارد.
پزشکانی که در زمینههای خاص مانند جراحی زیبایی بینی مهارت و تخصص دارند میتوانند درآمد بیشتری نسبت به سایر پزشکان داشته باشند.
پزشکان متخصص و شهروند کشور ترکیه میتوانند مطب و کلینیک خصوصی خود را تأسیس کنند که موجب افزایش درآمد آنها میگردد.
در شهرهای بزرگ مانند استانبول و آنکارا درآمد پزشکان بیشتر است و متفاوت با شهرهای کوچکتر میباشد.
تعداد مراجعه کنندگان و نوع بیمه آنها میتواند روی درآمد متخصص گوش، حلق و بینی اثرگذار باشد. علاوه بر این پزشکانی که ساعات کاری بیشتری دارند معمولاً از درآمد بالاتری برخوردار هستند.
متوسط درآمد هر پزشک گوش، حلق و بینی در استانبول بین 30 هزار تا 60 هزار لیر ترکیه میباشد. با در نظر گرفتن موارد قبلی و نوع خدماتی که پزشکان ارائه میدهند این مبلغ میتواند بیشتر یا کمتر گردد.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به کشور ترکیه
برای مهاجرت به کشور ترکیه باید مدارک تخصصی پزشکی و شخصی را به طور کامل به مراجع مربوط ارائه دهید. این مدارک به شرح زیر هستند:
مدارک تخصصی و پزشکی متقاضی باید به طور کامل ترجمه گردد و به همراه اصل مدارک در پرونده ضمیمه گردد.
ریز نمرات دانشگاهی و تحصیلی شما از ابتدای تحصیل و مدارک مربوطه به صورت رسمی باید ترجمه گردند و با اصل مدارک ارائه شوند.
پاسپورت شما باید معتبر باشد و حداقل 6 ماه تاریخ داشته باشد. در صورت عدم اعتبار کافی ممکن است در روند مهاجرت دچار مشکل شوید و فرآیند آن به تعویق بیوفتد.
عکس پرسنلی 4*3 به تعداد حداقل 5 الی 6 عدد باید در مدارک شما وجود داشته باشد. عکس یکی از موارد مهم در مراحل مهاجرت محسوب میشود.
گواهینامه CCT یا Certified Clinical Trialist یک گواهی تخصصی است که میزان مهارت و تخصص شما در رشته تحصیلی تان را نشان میدهد. این گواهینامه در روند مهاجرت مؤثر است و میتواند فرآیند آن را آسانتر کند. گواهینامه CCT باید ترجمه شده و به همراه ترجمه ارائه شود.
گواهی چالیشما ایزین که نوعی مجوز کاری در ترکیه محسوب میشود باید دریافت شود و هنگام درخواست مهاجرت ارائه گردد. این مجوز نشان دهنده اجازه قانونی شما برای فعالیت در کشور ترکیه میباشد.
کارت اقامت و مجوز پزشکی برای فعالیت قانونی در کنار چالیشما ایزین ضروری میباشد. پس از دریافت ویزای کاری در ترکیه باید برای دریافت مجوز پزشکی نیز درخواست خود را ثبت کنید.
گواهی عدم سوء پیشینه و سلامت هر فرد باید از کشور مبدأ دریافت شود و به مراجع مربوطه در ترکیه ارائه شود.
گواهی آزمون TUS که نوعی آزمون تخصصی به شمار میرود از مهمترین مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به شمار میرود. این آزمون دو بخش دارد که یک بخش زبان و یک بخش تخصصی میباشد. برای دربافت گواهی باید در هر دو بخش نمره قبولی را دریافت کنید.
گواهی آزمون STS نیز آزمونی برای معادلسازی مدارک پزشکی فرد متقاضی است که باید به همراه مدارک پیشتر گفته شده ارائه شود.
مراحل ابتدایی تا انتهایی مهاجرت
مهاجرت به ترکیه روندی طولانی دارد و نیازمند تلاش شما در تمامی مراحل میباشد. به یاد داشته باشید که قبل از ایجاد درخواست حتماً از جدیدترین قوانین ترکیه باخبر شوید تا متناسب با آن قوانین فرآیند مهاجرت را طی کنید. آشناییت با پزشکان ایرانی در ترکیه و ارتباط مداوم با آنها نیز میتواند این روند را آسانتر کند و شما را برای فعالیت در این کشور آماده سازد.
برای مهاجرت حتماً باید از تمکن مالی خوبی برخوردار باشید تا بتوانید هزینههای جانبی آزمونها و مراحل مختلف مهاجرت را پرداخت نمایید. مراحل مهاجرت به ترتیب شامل موارد زیر میگردد:
1-با کلینیک و یا بیمارستانهای معتبر تماس بگیرید و خود را معرفی کنید. ارسال رزومه کاری و پس از آن مصاحبه از اولین مراحل مهاجرت محسوب میگردد.
2-پس از پذیرش از سمت بیمارستان و کلینیک مورد نظر نامهای دریاف خواهید کرد که به عنوان پیشنهاد کار به اداره کار قابل ارائه میباشد. در این پپیشنهاد کار باید تمامی جزییات فعالیت، حقوق و قوانین نوشته شده باشد.
3-نامه پیشنهاد کار را به اداره مربوطه ارائه داده و تا بررسی کامل کارشناسان متنظر میمانید. پس از تأییدیه کارشناسان برای دریافت مجوز کار یا چالیشما ایزین درخواست میدهید.
4-در آزمون STS شرکت نموده و مدارک تخصصی خود را معادلسازی میکنید. قبولی در آزمون STS ملزم به دریافت حداقل 50 درصد نمره اصلی میباشد.
5-برای موفقیت در آزمون STS و آزمونهای تخصصی دیگر باید به حداقل سطح B2 در زبان ترکی تسلط کافی داشته باشید.
6-برای فعالیت قانونی در کشور ترکیه و در رشته تخصص خود باید در سازمان نظام پزشکی ترکیه ثبتنام کنید و شماره عضویت دریافت نمایید. این سازمان وظیفه رسیدگی به حقوق و درآمد شما و همچنین نوع فعالیتتان را دارد.
7-مدارک گفته شده را به اداره مربوطه ارائه نمایید تا بررسی گردد. توجه کنید که تمامی مدارک شما باید توسط یک دارالترجمه معتبر و رسمی به زبان ترکی استانبولی ترجمه شوند.
8-مدارک پزشکی خود را به همراه ترجمه آنها به شورای آموزش عالی ترکیه ارسال کنید.
9-به سایت ÖSYM مراجعه کرده و برای شرکت در آزمون TUS ثبت نام نمایید. برای آن که بتوانید در این آزمون قبول شوید باید حتماً در دو بخش زبان و تخصص آن نمره لازم را کسب کنید. با خرید منابع مورد نیاز و کسب آمادگی میتوانید در این آزمون موفق شوید.
10-در انتها با تأییدیه تمامی مدارک و طی نمودن مراحل گفته شده برای دریافت مجوز پزشکی درخواست خود را ثبت کنید.
نحوه دریافت مجوز کار
مجوز کار یا همان چالیشما ایزین دارای یک روند ساده است که با طی کردن آن میتوانید مجوز خود را دربافت کنید. مدارکی که برای دریافت چالیشما ایزین نیاز دارید شامل مدارک زیر است:
- دعوت نامه از طرف بیمارستان و کلینیک
- فرم کامل شده درخواست مجوز
- عکس پرسنلی 5 الی 6 عدد
- پاسپورت و گذرنامه معتبر با 6 ماه اعتبار
- پرداخت هزینههای جانبی
- گواهی عدم سوء پیشینه
- مدارک تحصیلی ترجمه شده به زبان ترکی استانبولی
1-در ابتدا باید یک دعوت نامه معتبر از کارفرما دریافت کنید.
2-مدارک مورد نیاز خود و کارفرما را به اداره کار ارائه دهید.
3-برای مجوز کار درخواست دهید تا کارشناسان بررسی نمایند.
4-با تأیید درخواست مجوز خود را دریافت نموده و فعالیت قانونی خود را آغاز کنید.
روند تحصیلی در رشته پزشکی گوش، حلق و بینی
روند تحصیلی در رشته پزشکی ENT مراحل مختلفی دارد که در ادامه آن را توضیح خواهیم داد:
- برای تحصیل در پزشکی باید برای ورود به دانشگاههای ترکیه در آزمون ورودی YKS شرکت نمایید. دانشجویان بینالمللی مانند ایرانیان باید برای ورود به دانشگاههای پزشکی ترکیه در آزمون YÖS شرکت نمایند. برای قبولی در برخی از دانشگاهها میتوان نتایج آزمون SAT را نیز ارائه داد.
- پزشک عمومی 6 سال زمان میبرد و در این مدت شما 3 سال آموزش پیش بالینی خواهید داشت و 3 سال دیگر را به آموزش بالینی میپردازید. در 3 سال دوم باید دورههای کارآموزی را در بیمارستانهای معتبر بگذرانید.
- با تکمیل 6 سال آموزش پزشک عمومی دانشجویانی که با موفقیت فارغ التحصیل شدهاند میتوانند به عنوان پزشک عمومی فعالیت کنند و یا در آزمون دوره تخصصی شرکت نمایند.
- ورود به دوره تخصصی گوش، حلق و بینی بسیار رقابتی بوده و نیازمند آمادگی کامل برای شرکت در آزمونهای لازم است. شرکت در آزمون TUS که به نام Tıpta Uzmanlık Sınavı شناخته میشود یکی از مهمترین مراحل برای ورود به دورههای تخصصی پزشکی در ترکیه محسوب میشود.
- قبولی در این آزمون شرط تحصیل در دوره تخصصی پزشکی میباشد. با قبولی در آزمون TUS وارد دوره تخصص گوش، حلق و بینی میشوید که 4 الی 5 سال زمان میبرد. با گذشت این مدت و کسب موفقیتهای لازم می توان در بیمارستانهای معتبر و کلینیکهای خصوصی به طور قانونی فعالیت نمود.
*هزینههای تحصیل در دانشگاههای دولتی برای دانشجویان خارجی بسیار پایین است و حدوداً 1000 تا 5000 دلار در سال میباشد.
*در دانشگاههای خصوصی هزینههای بالاتر میباشد و میتواند از 10 هزار تا 25 هزار دلار متغیر باشد.
پزشکان گوش، حلق و بینی ایرانی در استانبول
اگر به دنبال پزشکان گوش، حلق و بینی ایرانی در استانبول هستید، فرصت خوبی به دست آوردهاید که بهترین خدمات پزشکی را با بالاترین کیفیت از متخصصان با تجربه ایرانی دریافت نمایید. متخصصان ایرانی به زبان فارسی به طور کامل مسلط هستند و برای شما یک ارتباط آسان را رقم میزنند. پزشکان ایرانی در بیمارستانهای معتبر و کلینیکهای خصوصی استانبول فعالیت میکنند و خدمات درمانی خود را در قالب درمان مشکلات شنوایی، بینی، سینوسها و گلو در کنار جراحیهای تخصصی به شما ارائه میدهند. برخی از پزشکان باتجربه و متخصص ایرانی در استانبول عبارتند از:
3-دکتر طهماسب
4-دکتر سعید رسولی
5-دکتر رئوف وکیلی
جمعبندی نهایی
پزشکان گوش، حلق و بینی ایرانی در استانبول با دارا بودن تجربه کاری، تخصص بالا و درک عمیق نیازهای مراجعهکنندگان به خصوص ایرانی، جایگاه ویژهای در بین جامع پزشکی ترکیه دارند و همواره از فرصتهای شغلی بی نظیری برخوردار هستند. در شهری مانند استانبول پزشکان ایرانی میتوانند از امکانات پیشرفته بهرهمند شوند و مسیر موفقیت خود را به سرعت طی نمایند.
دیدگاهی ثبت نشده است