یکی از دلایل سفر زیاد ایرانیان به ترکیه، علاوه بر زیباییهای این کشور، عدم نیاز به ویزا و فاصله کم با ایران است؛ کشور ترکیه از طریق مرزهای شمالی، با ایران همسایه میباشد. مذهب اکثریت مردم ترکیه، اسلام است که بیشتر آنها سنی هستند. استانبول پر جمعیتترین شهر ترکیه است و به خصوص در بخش اروپایی همیشه ازدحام و شلوغی جمعیت دیده میشود. قبل از سفر، آشنایی با شهر استانبول ترکیه لازم است و در این مطلب به معرفی کامل شهر استانبول از جنبههای مختلف میپردازیم.
اگرچه شهر استانبول پایتخت ترکیه نیست اما به دلیل اهمیت اقتصادی این شهر و موقعیت جغرافیایی آن مهمترین شهر ترکیه محسوب میشود. استانبول در گذشته با نام قسطنطنیه شناخته میشد و یکی از دلایل آن قرار گرفتن بخشی از آن در قاره آسیا و بخشی دیگر در قاره اروپا است، این دو بخش توسط تنگه بسفر به یگدیگر متصل شدهاند. استانبول هر ساله توریستهای زیادی را از کشورهای مختلف به خصوص در آسیا و اروپا به خود جذب میکند زیرا از تمام پتانسیلهای طبیعی و تاریخی خود استفاده کرده است.
معرفی شهر استانبول
اهمیت استانبول به قدری است که به قطب اول اقتصادی و گردشگری ترکیه تبدیل شده است. برخی افرادی به اشتباه استانبول را پایتخت ترکیه میدانند در حالیکه پایتخت ترکیه، شهر آنکارا است. استانبول بین دو دریای مرمره و دریای سیاه قرار گرفته است و در حدود 15 میلیون نفر جمعیت دارد. از این جمعیت تنها یک سوم آن در بخش آسیایی هستند و بخش اروپایی با اینکه از وسعت کمتری برخودار است، جمعیت بیشتری را در خود جای داده است. فرهنگ مردم ترکیه و شهر استانبول به ایرانیان بسیار شباهت دارد و به آداب و رسوم خود اهمیت زیادی میدهند.
آب و هوای استانبول
آب و هوای شهر استانبول در حالت کلی معتدل است و در تابستان گرم و در زمستان هوای نسبتا سردی دارد اما به دلیل قرار گرفتن در کنار دریا باعث شده است که در برخی مواقع بسیار سرد باشد و دچار یخبندان شود. در بیشتر مواقع در ایام سرد سال نیز دچار رطوبت زیاد هوا و مه گرفتگی میشود. به دلیل سردی هوا و بارش زیاد باران معمولا در ایام سرد سال، مسافرین کمتری به استانبول سفر میکنند.
استانبول اروپایی یا آسیایی؟ مسئله این است
همیشه این سوال در مورد ترکیه وجود دارد که بخش آسیایی استانبول بهتر است یا بخش اروپایی. واقعیت این است که هیچ دو بخش نسبت به دیگری برتری ندارد. بخش اروپایی به دلیل مرکزیت اقتصادی و جذابیتهای توریستی، گردشگران زیادی را به خود جلب میکند و بسیاری از شرکتها، کمپانیها و مراکز تفریحی در این بخش قرار دارند. اما مشکل اصلی بخش اروپایی استانبول تراکم جمعیت بالای آن است که در هر بخش ترکیه و هر کوچه و خیابانی شما با ازدحام جمعیت روبرو هستید.
اما بخش آسیایی استانبول با اینکه شاید جذابیتهای کمتری برای تفریح و سرگرمی داشته باشد اما انتخاب بیشتر افراد برای زندگی است؛ به خصوص افرادی که از شلوغی و جمعیت فراری هستند. امکانات بخش آسیایی استانبول برای سکونت مناسب است؛ بنابراین بخش اروپایی و آسیایی استانبول هر کدام ویژگی و مزایای خاص خود را دارند.
بهترین زمان برای سفر به استانبول چه فصلی است؟
بهترین زمان سفر به استانبول بهار و پاییز است زیرا هوا بسیار خوب و معتدل میباشد، اما این دو فصل سال به خصوص بهار، شلوغتر از هر زمان دیگری در استانبول هستند. در ایامی که درخواست سفر به استانبول زیاد است علاوه بر شلوغی، معمولا هزینه سفر نیز بیشتر خواهد شد. بنابراین در صورتی که هوا معیار اصلی شما برای سفر نیست، تابستان و زمستان هم میتوانند زمان خوبی برای دیدن استانبول باشند، به خصوص اینکه استانبول آب و هوای متعادلی دارد و گرمای تابستان و سرمای زمستان بیش از حد و طاقت فرسا نیست.
جاهای دیدنی استانبول
استانبول به دلیل قدمت زیاد دارای جاذبههای طبیعی و تاریخی زیادی است. اگرچه اکثر افراد استانبول را برای خرید و گردش در شهر انتخاب میکنند، اما دیدن زیباییهای این شهر را بعد از حضور در استانبول، در الویت خود قرار دهید. آشنایی با شهر استانبول قبل از سفر، برای برنامه ریزی که متناسب با بودجه و مدت زمان اقامت باشد، ضروری است.
معمولا شهر استانبول را با مسجد ایاصوفیه میشناسند. این مسجد در حدود هزار و چهارصد سال قدمت دارد. مسجد ایاصوفیه 6 هزار متر مربع مساحت دارد و در مرکز شهر استانبول قرار گرفته است و دسترسی به آن بسیار راحت است. لازم به ذکر است که مسجد ایاصوفیه در بخش اروپایی استانبول و در نزدیکی کاخ توپکاپی قرار گرفته است.
کاخ توپکاپی یکی دیگر از جاذبههای شهر استانبول است، این کاخ در منطقهای واقع شده است که روزی مرکز امپراتوری روم شرقی بوده است. دسترسی به کاخ توپکاپی از طریق مترو، تراموا یا اتوبوس امکان پذیر است. نام این کاخ در گذشته “رای جدید عامره” بوده است که در قرن نوزدهم به کاخ توپکاپی به معنای دروازه توپها تغییر پیدا کرد. ساعت بازدید از این اثر تاریخی ساعت ۹ صبح الی ۶ عصر است.
آب انبار باسیلکا بنایی با ۳۳۶ ستون مرمری است که در مجاورت موزه ایاصوفیه قرار گرفته است. هدف از ساخت این بنا تامین آب ساختمان کاخ و ساختمانهای اطراف آن بوده است و میتوانست تا ۸۰,۰۰۰ هزار مترمکعب آب را در خود ذخیره کند. این آب انبار در قرن ششم میلادی و به دستور ژوستینیانوس اول ساخته شد.
مسجد سلطان احمد که به مسجد آبی نیز معروف است در نزدیکی دو اثر تاریخی دیگر یعنی ایاصوفیه و کاخ توپکاپی ساخته شده است. دلیل ساخت مسجد سلطان احمد، خواست سلطان احمد برای ماندگار کردن اسمش در تاریخ بود که باعث شد یکی از زیباترین آثار تاریخی کشور ترکیه در شهر استانبول بنا شود. به دلیل اینکه این مسجد همچنان کاربری مذهبی خود را حفظ کرده است برای بازدید از آن باید پوشش مناسبی داشته باشید. در حالت کلی، بهترین محله های استانبول بیشترین تعداد آثار تاریخی و گردشگری استانبول را در خود جای دادهاند.
شهربازی ویالن، کاخ دلمه باغچه استانبول، برج گالاتا و مرکز خرید فروم استانبول از دیگر جاذبههای شهر استانبول هستند. در صورتی که در ایامی از سال که هوا بهتر است وارد استانبول شدید، میتوانید از تفریحات ساحلی استانبول نیز استفاده کنید. ساحل سوما در حاشیه دریای سیاه است که برای استفاده از آن باید حق ورودیه پرداخت کنید. این ساحل یکی از بهترین ساحلهای ترکیه است که حتی در شبها نیز امکان تفریح در آن فراهم است و بهترین رستورانها و کافهها نیز در اطراف این ساحل پذیرای گردشگران هستند.
ساحل بورچ نیز دارای ورودیه است، در صورتی که به ورزشهای آبی علاقه دارید میتوانید از این تفریحات نیز استفاده کنید. به دلیل فضای مناسب این ساحل، برخی از مراسمها در این ساحل برگزار میشود که به جذابیتهای ساحل بورچ افزوده است. عمق آب تا حدود 100 متری کم عمق و مناسب آب تنی و شنا است.
ساحل سولار برای افرادی مناسب است که به دنبال ساحلی با امکانات بیشتر و کمی لاکچری هستند. تختهای ویژه حمام آفتاب، باشگاه، سالن ماساژ و استخر از امکانات این ساحل است. اگر علاقه به کنسرت و موسیقی شبانه دارید این ساحل در بیشتر شبها برنامههای متنوعی موسیقی برگزار میکند.
راه های سفر به استانبول
کشور ترکیه به دلیل همسایگی با ایران علاوه بر سفر هوایی به صورت زمینی نیز امکان پذیر است. سفر هوایی با استانبول از طریق هواپیما در حدود، 2 تا 3 ساعت بیشتر زمان نمیبرد، اگرچه قطعا هزینه زیادی نسبت به سفر زمینی دارد. فرودگاه بینالمللی استانبول مهمترین فرودگاه ترکیه است و در بخش اروپایی ترکیه قرار دارد. فرودگاه صابیحا گوکچن نیز از فرودگاههای بین المللی ترکیه به حساب میاید که برای افرادی که قصد ورود به بخش آسیایی استانبول را دارند، بهتر است. فرودگاه بینالمللی آتاتورک نیز سومین فرودگاه مهم استانبول است.
با سفر زمینی از طریق اتوبوس، وسیله شخصی یا قطار همچنان نیاز به پاسپورت دارید. توجه داشته باشید که سفر با قطار به طور مستقیم به استانبول امکان پذیر نیست بلکه باید با قطار خود را به آنکارا یا وان رسانده و سپس به استانبول بروید. برای استفاده از اتوبوس میتوانید از مسیر تهران، استانبول یا تبریز استانبول استفاده کنید اما زمان زیاد سفر، ممکن است باعث خستگی زیاد شود. برای سفر به استانبول با وسیله شخصی باید گواهینامه بین المللی و مجوزهای لازم را داشته باشید که برای هر فردی این روش سفر مناسب نیست.
بعد از ورود به این شهر میتوانید در صرافی های استانبول ریال یا دلاری را که به همراه آوریدهاید، تبدیل به لیر ترکیه کنید. اگرچه امکان تبدیل ارز در فرودگاه، هتل یا برخی از فروشگاهها وجود دارد اما بهترین نرخ تبدیل ارز را صرافی ها ارائه میدهند.
سخن پایانی معرفی شهر استانبول
کشور ترکیه و به خصوص شهر استانبول یکی از بهترین انتخابها برای یک سفر خارجی برای ایرانیان است. علاوه بر نزدیکی به ایران، هزینه سفر به استانبول بسیار کم هزینهتر از کشورهای دیگر است و نیازی به دریافت ویزا نیز نمیباشد. فرهنگ مردم ترکیه بسیار شبیه به مردم ایران است که سفر به این کشور را برای ایرانیان خوشایندتر میکند. استفاده از تورهای گردشگری برای آشنایی با شهر استانبول گزینه مناسبی است؛ زیرا با یک برنامه ریزی، علاوه بر بازدید از مکانهای دیدنی استانبول در هزینههای رفت و آمد و اقامت خود نیز صرفه جویی میکنید.
دیدگاهی ثبت نشده است