فیزیوتراپی یکی از رشتههای مهم پزشکی به شمار میرود که به بهبود وضعیت جسمی بیماران کمک بسیاری میکند. فیزیوتراپی موجب افزایش کیفیت زندگی افراد میشود و به بیمار در مسیر بهبودی جسمی یاری میرساند. رشته فیزیوتراپی یک مکمل برای شاخههای دیگر پزشکی است و به صورت خاص روی درمان مشکلات استخوانی، عضلانی و مفصلی تمرکز دارد. این رشته درد جسمی را کاهش میدهد و عملکرد بدن را بهبود میبخشد. در این مقاله با گردهمآوری مزایای شغل فیزیوتراپی، درآمد، شرایط تحصیل، راهنمای جامع شغل فیزیوتراپی و فیزیوتراپ ایرانی در استانبول که مشغول فعالیت هستند را به شما معرفی خوایم کرد. تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
مزایای فیزیوتراپ در ترکیه
افرادی که میخواهند به ترکیه مهاجرت کنند و در آن جا به شغل فیزیوتراپی بپردازند، باید بدانند که این شغل در کشور ترکیه دارای مزایای فراوانی میباشد. مزایای شفل فیزیوتراپی در ترکیه باعث گشته این حرفه یکی از مشاغل جذاب برای اشخاصی باشد که میخواهند در حوزه پزشکی و سلامت فعالیت کنند. ترکیه کشوری پیشرفته است که در حوزه خدمات درمانی بسیار موفق عمل میکند و با بهره گیری از تکنولوژیهای روز دنیا، به فیزیوتراپیستهای بین المللی فرصتهای شغلی مناسبی را ارائه میدهد. در ادامه گوشهای از مزایای این شغل را بررسی میکنیم:
تقاضای بالا برای فیزیوتراپی: در ترکیه جمعیت سالمند رو به افزایش میباشد و نیاز به توانبخشی در این کشور افزایش یافته است. علاوه بر این شیوع بیماریهای مزمنی همچون دیابت، مشکلات عضلانی و آرتروز، موجب بالا رفتن نیاز جامعه به این تخصص گشته است.
فرصتهای شغلی متنوع: افرادی که در رشته فیزیوتراپی تحصیل کردهاند، میتوانند در محیطهای گوناگونی همچون بیمارستانهای خصوصی و دولتی، مراکز ورزشی، کلینیکهای توانبخشی و… فعالیت کنند. افرادی که دارای مجوز معتبر و شهروندی ترکیه باشند نیز میتوانند اقدام به تأسیس یک کلینیک خصوصی نمایند و خدمات خود را به طور خاص به بیماران ارائه نمایند.
درآمد خوب و مناسب: یکی از شغلهای پردرآمد در این حوزه، شغل فیزیوتراپی میباشد. فیزیوتراپی در ترکیه بسیار درآمد بالایی دارد و هرچه تخصص فیزیوتراپیست بیشتر شود، درآمد او نیز بیشتر خواهد شد.
به کارگیری فناوریهای پیشرفته: ترکیه دارای تجهیزات مدرن و به روزی میباشد که موجب افزایش کیفیت خدمات درمانی میشود. تجهیزات مدرن و پیشرفته به فیزیوتراپیستها این امکان را میدهد که طبق استانداردهای جهانی فعالیت کنند.
امکان رشد حرفهای و افزایش تخصص: در ترکیه دانشگاههای فراوانی وجود دارد که به شما این فرصت را میدهد در یکی از رشتههای فیزیوتراپی ادامه تحصیل دهید. دانشگاهها و بیمارستانهای ترکیه نیز همواره برنامههای آموزشی و تحقیقاتی ویژهای برای فیزیوتراپیستها دارند که موجب رشد فردی و حرفهای آن شخص میگردد.
فرهنگ کاری کشور ترکیه: ترکیه دارای محیطهای کاری با ملیتهای گوناگون میباشد که به شما این امکان را میدهد با سهولت بیشتری اقدام به مهاجرت به این کشور نمایید. فرهنگ نزدیک به فرهنگ ایرانیان نیز موجب افزایش رغبت فیزیوتراپیستهای ایرانی به ترکیه میگردد.
کیفیت بالای زندگی: ترکیه هزینههای مناسبی نسبت به سایر کشورها دارد و از آب و هوای مطلوبی نیز برخوردار است. این ویژگیهای مثبت سبب میشود که ترکیه مقصدی محبوب برای مهاجرت باشد.
درآمد فیزیوتراپیستها
افراد فیزیوتراپ در کشور ترکیه بر اساس آماری که در سایتهایی همچون Salary Explorer ارائه شده است، به طور متوسط 14300 لیر در ماه درآمد دارند. حقوق متوسط فیزیوتراپیستها در سال به 172 هزار لیر میرسد. عوامل مختلفی روی افزایش درآمد اثر دارد که می توان به سابقه کار، جنسیت، موقعیت جغرافیایی و مددرک تحصیلی شخص اشاره نمود.
- فیزیوتراپیستها ماهیانه حداقل 6700 لیر دریافت میکنند که این درآمد برای افراد تازه کار و افرادی که ساعات کاری محدود دارند میباشد.
- حداکثر درآمدی که می توان برای افراد با تجربه و متخصص در نظر گرفت در حدود 22600 لیر است.
- در حدود 75 درصد از فیزیوتراپیستها در حدود 20 هزار لیر و کمتر در ماه درآمد دارند.
- 25 درصد افراد نیز درآمدی حدود 9840 لیر را در یک ماه کسب میکنند.
سابقه کار روی درآمد هر فرد فیزیوتراپ اثر دارد و در کمتر یا بیشتر شدن آن مؤثر میباشد. کسانی که دارای کمتر از دو سال سابقه کار هستند 7750 لیر، سابقه کاری بین 2 تا 5 سال 10700 لیر، سابقه کاری 5 تا 10 سال 15200 لیر، سابقه 10 تا 15 سال 18500 لیر، سابقه 15 تا 20 سال 19600 لیر و افراد با سابقه بالای 20 سال در حدود 21300 لیر در ماه درآمد دارند.
مدرک تحصیلی میتواند به افزایش درآمد کمک کند. به طوری که فیزیوتراپ دارای مدرک کارشناسی 9890 لیر، مدرک کارشناسی ارشد 15300 لیر و مدرک دکتری 20400 لیر در ماه درآمد دارد.
جنسیت علاوه بر نکات گفته گفته شده میتواند روی حقوق دریافتی اثر بگذارد. مردها برای ارائه خدمات فیزیوتراپی 15300 لیر در ماه و زنان 13500 لیر در ماه دریافت میکنند.
شهری که در آن فعالیت میکنید و به بیماران خدمات درمانی ارائه میدهید میتواند روی درآمد مؤثر باشد. طیق بررسیهای انجام شده در استانبول و آنکارا درآمد بیشتر از سایر شهرهای ترکیه میباشد. برای افزایش درآمد می توان مسیرهایی که گفته میشود را طی کرد و درآمد را افزایش داد:
- ادامه تحصیل
- افزایش تجربه و مهارت تخصصی
- فعالیت در شهرهایی مانند استانبول و آنکارا
- کار کردن در کلینیکهای خصوصی
- به دست آوردن تخصص در رشتههای پردرآمد فیزیوتراپی
پیش بینی شده تا سال 2026 و با توجه به افزایش جامعه به فیزیوتراپی، درآمد فیزیوتراپیستها 46 درصد افزایش یابد.
مدارک مورد نیاز
- مدرک تحصیلی معتبر در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته فیزیوتراپی
- ترجمه رسمی مدارک به زبان ترکی توسط دارالترجمه معتبر
- ترجمه ریز نمرات به زبان ترکی
- ارائه گواهینامههای تخصصی در صورت فعالیت در شاخه خاص فیزیوتراپی
- پاسپورت معتبر با حداقل شش ماه تاریخ به همراه ترجمه
- 4 الی 6 عکس پرسنلی
- معادلسازی مدرک تحصیلی (Denklik) و دریافت تأییدیه شورای آموزش عالی ترکیه
- دریافت مجوز کار (Çalışma İzni) از وزارت کار ترکیه
- ثبت نام در سازمان نظام پزشکی ترکیه (TTB) – ارائه مدارک مربوط به عضویت الزامی میباشد.
- ارائه گواهی زبان ترکی در حداقل سطح B2
- ارائه جاب آفر یا نامه رسمی پیشنهاد کاری از سمت کارفرما
- گواهی سلامت
مراحل مهاجرت به کشور ترکیه برای شغل فیزیوتراپ
- اطمینان از تطابق مدرک تحصیلی و اقدام به معادلسازی آن
- یادگیری زبان انگلیسی برای ارتباط با بیماران و همکاران
- آماده سازی مدارک و ترجمه رسمی مدارک مورد نیاز (قبلتر به طور کامل گفته شد)
- جستجوی فرصتهای شغلی و دریافت دعوت نامه رسمی از کارفرما
- درخواست مجوز کار چالیشما ایزین و ارسال مدارک برای بررسی
- پرداخت هزینههای مختلف در طول این مسیر
- درخواست ویزای کار پس از تأییدیه چالیشما (ارائه مدارک-پرداخت هزینه)
- دریافت ویزای کار و ارائه درخواست اقامت کاری به اداره مهاجرت ترکیه (Göç İdaresi)
- ارائه مدارک اقامت به مراجع مربوطه (شامل اجاره نامه یا مدرک محل اقامت و بیمه درمانی معتبر)
- ثبت نام و عضویت در سازمان نظام پزشکی ترکیه
مراحل دریافت چالیشما ایزین
- دریافت دعوت نامه رسمی از کارفرما (بیمارستان و کلینیک)
- تکمیل فرم درخواست ویزای کار
- پرداخت هزینههای صدور ویزا
- ارائه مدارک به اداره کار ترکیه
- بررسی درخواست مجوز توسط اداره کار
مدارک مورد نیاز برای دریافت چالیشما
- فرم درخواست ویزای کار
- دعوت نامه رسمی از طرف کلینیک یا بیمارستان
- گذرنامه و پاسپورت معتبر
- عکس پرسنلی 3 در 4
- گواهی سلامت و عدم سوء پیشینه
تحصیل در رشته فیزیوتراپی
تحصیل در رشته فیزیوتراپی در ترکیه مزایای زیادی دارد و همواره یکی از رشتههای پر طرفدار برای دانشجویان میباشد.
- تحصیل در دانشگاههای ترکیه از کیفیت بالای آموزشی برخوردار است و با استانداردهای جهانی هماهنگ میباشد.
- هزینههای تحصیلی در دانشگاههای ترکیه از کشورهای اروپایی کمتر است و می توان به دو زبان انگلیسی یا ترکی در این کشور تحصیل نمود. دانشگاههای برتری مانند باهچهشهیر، مدیپل، گلسیم، آتیلیم و یدی تپه رشته فیزیوتراپی را به زبان انگلیسی تدریس میکنند. (برای تحصیل به زبان انگلیسی باید دارای مدرک معتبر تافل یا آیلتس باشید)
- مدرک دانشگاههای ترکیه دارای اعتبار بین المللی میباشد و به علت عضویت در پیمان بولونیا مورد تأیید آمریکا و اروپا است.
- با تحصیل در این رشته می توان به آزمایشگاهها و منابع پیشرفته علمی دسترسی داشت.
- با تحصیل در رشته فیزیوتراپی ترکیه و فارغ التحصیلی می توان در دانشگاههای معتبر آمریکا و اروپا ادامه تحصیل داد یا وارد بازار کار شد.
رشته فیزیوتراپی و تحصیل در آن یا ترکیب کیفیت آموزشی، فرصتهای بین المللی و هزینههای مناسب نسبت به دانشگاههای اروپایی انتخابی هوشمندانه برای افرادی است که میخواهند در رشتهای پردرآمد و کاربردی مسیر خود را ادامه دهند.
گاهی نیاز است که برای دریافت خدمات درمانی به فیزیوتراپ مراجعه کنید و علاقه مند هستید با یک پزشک ایرانی در ارتباط باشید. در شهر استانبول ترکیه پزشکان زیادی هستند که در رشته فیزیوتراپی متخصص میباشند و خدمات درمانی را با بهترین کیفیت به شما ارائه میدهند. یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب پزشک ایرانی برای درمان هم زبانی آنها است. بسیار از ایرانیان مقیم استانبول به زبان ترکی مسلط نیستند و همین امر باعث میشود که برای درمان خود پزشک ایرانی را به پزشک ترک زبان ترجیح دهند البته ناگفته نماند که بسیاری از پزشکان ایرانی در ترکیه بیمارانی از خود کشور ترکیه دارند که همین امر گواه بر حاذق بودن پزشک ایرانی در ترکیه میباشد. برخی از آنها در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد:
سخن پایانی
ترکیه مقصدی ایده آل برای تحصیل و کار در رشته فیزیوتراپی به شمار میرود و امکانات بسیار گستردهای را در اختیار متخصصان و دانشجویان این رشته قرار میدهد. کیفیت بالای آموزش و فرصتهای شغلی فراوان با بالاترین امکانات موجب افزایش جذابیت این کشور برای متخصصان و دانشجویانی که قصد مهاجرت دارند میگردد.
دیدگاهی ثبت نشده است