دامپزشکی یکی از پرکاربردترین حرفههای پزشکی در حوزه سلامت حیوانات به شمار میرود که در کشورهای مختلف به خصوص ترکیه اهمیت بسیار زیادی دارد. در استانبول که یکی از شهرهای بزرگ و پر متقاضی در کشور ترکیه میباشد، تعداد بالایی از کلینیکهای دامپزشکی در سالهای اخیر راه اندازی شدهاند. این موضوع به افزایش موقعیتهای شغلی متعدد برای دامپزشکان مخصوصاً دامپزشک ایرانی میانجامد. از این رو همواره تعداد زیادی از متخصصان ایرانی در صدد مهاجرت به کشور ترکیه هستند تا در مسیر شغلی خود پیشرفت کنند.
در این مطلب سعی شده است که نکات مهم برای شغل دامپزشکی به طور کامل گفته شود، همینطور به معرفی دامپزشک ایرانی در استانبول پرداختهایم. تا انتها با ما همراه باشید.
مزایای کار در حوزه دامپزشکی در ترکیه
کار کردن به عنوان یک دامپزشک حرفهای در کشور ترکیه مزایای بسیاری برای متخصصان بین المللی به خصوص ایرانیان دارد. برخی از این مزایا عبارتند از:
فرصتهای شغلی گسترده
خانوادههای زیادی در ترکیه از حیوانات خانگی نگهداری میکنند که این موضوع سبب افزایش تقاضا برای خدمات دامپزشکی در شهرهای بزرگ به خصوص استانبول و آنکارا میشود. با در نظر گرفتن این نکته متوجه خواهید شد که دامپزشکان همواره فرصتهای شغلی متعددی در کشور ترکیه خواهند داشت.
امکان رشد در تخصص و حرفه
متخصصان دامپزشکی میتوانند در بیمارستانهای دامپزشکی و کلینیکهای خصوصی فعالیت کنند. علاوه بر این امکان فعالیت در مراکز تحقیقاتی و شرکت در دورههای تخصصی برای دامپزشکان فراهم است که به افزایش مهارت و تخصص هر پزشک میانجامد.
امکان مهاجرت و اقامت در ترکیه
اگر از یک کلینیک یا بیمارستان دامپزشکی پیشنهاد کاری دریافت کنید، میتوانید برای ویزای کاری درخواست دهید و اقامت ترکیه را اخذ نمایید. علاوه بر این پس از مدتی که از اقامت یا ویزای کاری شما گذشت، می توان برای اخذ اقامت دائم این کشور اقدام نمود.
درآمد مناسب و معقول
دامپزشکان در ترکیه از درآمد مناسبی برخوردار هستند که متناسب با محیطی که در آن فعالیت میکنند و میزان تجربه میتواند متفاوت باشد.
محیط کاری بین المللی
ترکیه به خصوص شهر استانبول یک مقصد مهم گردشگری در سراسر جهان به شمار میرود که افراد زیادی برای دریافت خدمات مهمی از جمله خدمات پزشکی به این کشور سفر میکنند. بسیاری از دامپزشکان خارجی و بین المللی در ترکیه مشغول به کار هستند و همگی از مهارت بالایی در کار خود برخوردار میباشند.
کیفیت زندگی بالا
زندگی در ترکیه از کیفیت بالایی برخوردار است و در سطح مناسبی از رفاه قرار دارد. در این کشور هزینههای زندگی معقول و به صرفه میباشد و همواره بهترین امکانات در اختیار شهروندان قرار میگیرد. به همین علت مهاجرت به ترکیه یکی از انتخابهای مناسب برای مهاجرت نسبت به سایر کشورهای اروپایی به شمار میرود.
علاوه بر تمامی نکات گفته شده، مزایای شغل دامپزشکی در ترکیه به همین چند مورد محدود نمیشود و کیفیت بالای آموزش دامپزشکی، حمایتهای دولت از این رشته، موقعیت خاص کشور ترکیه در منطقه و… از دیگر مزایای فعالیت در این کشور به عنوان دامپزشک میباشد.
درآمد دامپزشکان در ترکیه چقدر است؟
درآمد دامپزشکان در ترکیه همان طور که قبلتر گفته شد به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل نوع محل کار (کلینیک دولتی یا خصوصی)، میزان تجربه متخصص، شهر محل فعالیت، ساعات کاری و دیگر موارد میشود.
دامپزشکانی که تازه کار هستند و به تازگی در رشته دامپزشکی فارغ التحصیل شدهاند میتوانند درآمدی بین 20 تا 30 هزار لیر در ماه داشته باشند.
متخصصان این حوزه که تجربه بالایی دارند و از سابقه خوبی برخوردار هستند، در ماه حداقل از 50 هزار لیر درآمد دارند. این مقدار میتواند با توجه به عواملی که پیشتر ذکر شد، افزایش یابد.
افرادی که در زمینههای ویژه مانند جراحی حیوانات، ارتوپدی و یا بیماریهای خاص تجربه دارند و از تخصص مرتبط برخوردار هستند، میتوانند درآمد بالاتری نسبت به سایر دامپزشکان داشته باشند.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت چیست؟
برای آن که بتوانید به عنوان دامپزشک در کشور ترکیه فعالیت نمایید، باید مدارک خود را به طور کامل و بدون هیچگونه نقصی به مراجع مربوطه ارائه دهید. این مدارک به شرح زیر هستند:
ریز نمرات تحصیل دانشگاهی: شما موظف هستید تمامی ریز نمرات تحصیلی خود را از مقطع کرشناسی تا زمان گرفتن تخصص به همراه ترجمه رسمی زبان ترکی استانبولی تهیه نموده و ارائه دهید. ترجمه باید توسط یک دارالترجمه رسمی و کاملاً معتبر انجام شود.
ترجمه رسمی مدارک پزشکی و تخصصی: تمامی مدارک پزشکی و تخصص که شامل مدارک فارغ التحصیلی، مدرک تخصص، مقالات علمی و پژوهشی، گواهی دورههای آموزشی و تخصصی و… هستند را باید به صورت ترجمه شده به همراه اصل آنها ارائه نمایید.
پاسپورت معتبر: پاسپورت و گذرنامه شما باید حداقل 6 ماه اعتبار از تاریخ ورود به ترکیه داشته باشد. در صورت کمتر بودن این اعتبار ممکن دچار مشکل شوید.
عکس پاسپورتی: برای دادن درخواست باید حداقل 5 الی 6 قطعه عکس 4*3 تهیه کنید.
گواهینامه بین المللی CCT یا همان Certified Clinical Trialist: این گواهینامه مهارت و تخصص شما در رشته موردنظرتان را نشان میدهد و در فرآیند درخواست مهاجرت اثرگذار میباشد. این گواهی باید به همراه ترجمه ارائه گردد.
گواهی چالیشما ایزین: برای فعالیت در ترکیه نیاز به مجوز کار دارید که چالیشما ایزین همین کار را برای شما میکند. داشتن چالیشما ایزین ضروری است و باید به طور قانونی آن را اخد نمایید.
کارت اقامت کاری و مجوز فعالیت پزشکی: پس از آن که ویزای کار و اقامت خود را در ترکیه دریافت نمودید باید برای اخذ مجوز پزشکی نیز درخواست خود را ثبت نمایید.
ارائه گواهی سلامت: گواهی عدم سوء پیشینه و سلامت جسمی هر متقاضی از کشور مبدأ باید به صورت رسمی ارائه شود.
گواهی قبولی در آزمون STS: داشتن مدرک قبولی آزمون STS که نوعی آزمون معادلسازی میباشد، یکی از ضروریترین مدارک مورد نیاز در روند مهاجرت میباشد.
گواهی آزمون TUS: پس از شرکت در آزمون TUS که آزمون تخصصی پزشکی ترکیه محسوب میشود و قبولی در آن، باید گواهی قبولی در این آزمون را به مراجع مربوطه ارائه داد. آزمون TUS شامل دو آزمون زبان ترکی و تخصصی است که قبولی در هر دو آزمون برای دریافت گواهی نیاز است. این آزمون را به منظور ارزیابی سطح زبان حداقل در سطح B2 و علم شما برگزار میکنند.
مراحل مهاجرت به ترکیه
برای مهاجرت به ترکیه و فعالیت به عنوان یک دامپزشک باید روند زیر را طی نمایید:
1-ابتدا باید با بیمارستانها و کلینیکهای معتبر در ترکیه تماس بگیرید و رزومه کاری خود را برای آنها ارسال نمایید.
2-با پذیرش از یکی از این محلها، باید از کارفرما یک پبشنهاد کاری دریافت کنید. جزئیات شغل، میزان حقوق، مدت زمان قرارداد و… باید در این پیشنهاد کاری قید گردد.
3-به اداره کار ترکیه مراجعه کنید و پیشنهاد کار رسمی خود را به آن جا ارائه نمایید. پس از آن باید برای اخذ مجوز کار یا همان چالیشما ایزین اقدام کنید.
4-مدارکی که قبلتر اعلام شد را به طور کامل به اداره مربوطه ارائه دهید تا توسط کارشناسان بررسی گردد.
4-مدارک تحصیلی شما نیاز به معادلسازی دارند تا قابل استفاده به صورت قانونی در ترکیه باشند. به همین منظور در آزمون STS شرکت نموده و نمره قبولی حداقل 50 درصد از کل آزمون را دریافت کنید.
5-باید توجه داشته باشید که تسلط به زبان ترکی استانبولی در حداقل سطح B2 برای قبولی ضروری میباشد.
6-مدارک تحصیلی و پزشکی شما باید به زبان ترکی ترجمه گردند و به شورای آموزش عالی ترکیه ارسال شوند. اصل مدارک به همراه ترجمهها باید ارسال شود.
7-پس از انجام این مراحل باید در آزمون TUS که آزمون تخصصی پزشکی است شرکت نمایید. برای ثبت نام به سایت ÖSYM مراجعه نموده و درخواست دهید.
8-آزمون TUS شامل دو بخش زبان ترکی و یک بخش تخصصی است که برای موفقیت باید منابع مورد نیاز را تهیه نموده و برای آزمون آمادگی کسب نمایید.
9-برا اخذ این مدرک باید در هر دو بخش زبان ترکی و تخصصی قبولی لازم را کسب کنید.
10-باید کسب مجوز TUS و تأیید مراحل قبلی، میتوانید مجوز کار پزشکی خود را دریافت نمایید.
11-حتماً در سازمان نظام پزشکی ترکیه ثبت نام کنید و عضویت خود را دریافت نمایید. عضویت در این سازمان به طی شدن روند قانونی فعالیت شما کمک میکند.
نکات مهم
*اخذ مجوز کار پزشکی چندین ماه زمان میبرد.
*برای انجام مراحل مختلف این پروسه باید هزینههای جانبی زیادی را از جمله آزمونها، ترجمه مدارک، ویزا و… پرداخت نمایید.
*همواره از جدیدترین قوانین و مقررات مهاجرتی و پزشکی ترکیه مطلع باشید. این کار به کاهش زمان پروسه مهاجرت کمک میکند.
*با قوانین و اخلاق پزشکی در ترکیه آشنا شده و آنها را یاد بگیرید. آشنایی با این قوانین به شما کمک میکند که در حرفه خود مفیدتر ظاهر شده و فعالیت تخصصیتری داشته باشید.
*با پزشکان ایرانی مقیم در ترکیه ارتباط برقرار کنید. این موضوع میتواند در شناخت بهتر محیط کار و شرایط موجود در این کشور به شما کمک کند.
چگونه میتوانیم چالیشما ایزین را دریافت کنیم؟
- ابتدا باید دعوت نامه بگیرید و یک بیمارستان ترکیهای یا یک کلینیک خصوی معتبر شما را استخدام نماید.
- مدارک مورد نیاز را جمع آوری نموده و به اداره کار ارائه دهید.
- پس از ثبت درخواست مجوز کار منتظر تأییدیه اداره کار بمانید.
- با تأیید درخواست شما توسط کارشناسان مربوطه مشغول به کار شوید.
مدارکی که برای درخواست نیاز دارید شامل موارد زیر است:
- دعوت نامه یا پیشنهاد کار از کلینیک دامپزشکی
- تکمیل فرم درخواست مجوز کار
- عکس پاسپورتی 4*3 به تعداد لازم
- پرداخت هزینههای جانبی
- پاسپورت معتبر دارای حداقل 6 ماه اعتبار
- گواهی سلامت و عدم سوء پیشینه
- ترجمه مدارک تحصیلی به زبان ترکی استانبولی
تحصیل در رشته دامپزشکی
تحصیل در دامپزشکی ترکیه برای بسیاری از دانشجویان بین المللی از جذابیت خاصی برخوردار است. در ترکیه آموزش کیفیت بالایی دارد و به دانشجویان فرصتهای کاری متعددی را ارائه میدهد. علاوه بر این تحصیل در ترکیه از هزینههای معقولی برخوردار است که موجب افزایش محبوبیت این کشور برای مهاجرت تحصیلی میشود.
برای آن که در کشور ترکیه و در دانشگاههای معتبری همچون حاجت تپه و استانبول پذیرش بگیرید، باید دارای حداقل مدرک دیپلم به همراه تمامی ریز نمرات آن باشید.
بعضی از دانشگاههای ترکیه دارای آزمون ورودی برای پذیرش هستند که دانشجو موظف است در آزمونهای ورودی همچون YÖS یا SAT شرکت نماید.
برای ورود به دانشگاه دانشجو باید به زبان انگلیسی یا ترکی مسلط باشد. برخی از دانشگاههای ترکیه کلاسهای خود را به صورت انگلیسی برگزار میکنند که برای مهاجران بی المللی مناسبتر میباشد.
پس از قبولی در حدود سال به عنوان پزشک عمومی تحصیل میکنید و با پایان این 6 سال و فرا گرفتن تمامی نکات این دوره، با شرکت در آزمون تخصصی TUS وارد مرحله تخصص میشوید. دوره تخصص پزشکی 5 الی 6 سال به طول میانجامد.
هزینه شهریه تحصیل در رشته دامپزشکی در دانشگاههای ترکیه از 3500 تا 12000 هزار دلار متغیر میباشد. این مبلغ متناسب با نوع دانشگاه و محل اقامت شما قابل تغییر است.
دامپزشک ایرانی در استانبول
تعداد بالای افراد ایرانی و علاقه بالایی که به حیوانات خانگی دارند، سبب شده است که بسیاری از دامپزشکان حاذق ایرانی به کشور ترکیه مهاجرت نمایند. این موضوع برای دامپزشکان ایرانی موجب پیشرفت زیادی در زمینه کاریشان شده و مسیر شغلی آنها را هموارتر نموده است. برخی از دامپزشکان بنام ایرانی در شهر استانبول شامل افراد زیر هستند:
3-دکتر علی حسینی
4-دکتر مهدی طالبی
5-دکتر کاظم توفیقی
جمع بندی نهایی
دامپزشکی در ترکیه به خصوص شهر استانبول، فرصتی جذاب و تکرار نشدنی برای ایرانیان میباشد که میخواهند در رشته کاری خود پیشرفت نمایند و درآمد خود را افزایش دهند. در این کشور تقاضای بالایی وجود دارد و خدمات دامپزشکی با بالاترین کیفیت به متقاضیان ارائه میشود. با طی کردن قانونی مراحلی که گفته شد و آماده سازی مدارک لازم، میتوانید به کشور ترکیه مهاجرت نمایید و آیندهای روشن در حرفه دامپزشکی برای خود رقم بزنید.
یکی از مهمترین دلایل انتخاب دامپزشک ایرانی در استانبول توسط ایرانیان ارتباط نزدیک میان صاحبان حیوانات با دامپزشک است. در صورتی که حیوان خانگی ما دچار بیماری و یا صدمهای شده باشد در آن لحظه ارتباط برقرار کردن به زبان غیر از زبان مادری به احتمال زیاد دشوار باشد.
دیدگاهی ثبت نشده است