رستوران داری یکی از مشاغلی است که در ترکیه بسیار طرفدار دارد، به دلیل اینکه ترکیه یکی از قطبهای گردشگری اروپا و آسیا به حساب میآید و صنعت غذا و رستورانداری در آن بسیار رونق گرفته است. تاسیس رستوران در ترکیه مراحل خاص خود را دارد که باید قبل از شروع کار از آنها آگاهی پیدا کرد. شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول، آنکارا، ازمیر و آنتالیا گزینههای خوبی برای رستوران داری در ترکیه هستند؛ زیرا علاوه بر جمعیت زیاد از مهمترین شهرهای توریستی ترکیه به حساب میآیند. در فرهنگ مردم ترکیه رستوران و کافه رفتن بسیار مرسوم است و بسیاری از مردم ترکیه برای ملاقات کاری یا دوستانه رستوران و کافهها را ترجیح میدهند.
تاسیس رستوران در ترکیه یکی از بهترین روشهای سرمایه گذاری در ترکیه است که به اقامت این کشور نیز منجر خواهد شد. رستورانی که تاسیس میکنید میتواند فست فود یا رستوران سنتی باشد، در صورتی که تمایل داشته باشید میتوانید نمایندگی از رستورانهای معتبر داشته کنید و شعبهای از این رستورانها دایر کنید، این روش به دلیل اینکه از اعتبار یک برند معتبر استفاده میشود، میتواند سرعت درآمدزایی را افزایش دهد؛ به این روش در اصطلاح فرنچایز گفته میشود.
برای شروع کار راه اندازی رستوران در ترکیه اول از همه باید اقدام به ثبت شرکت کنید، علاوه بر این مجوزهای بهداشتی است که برای رستوران باید دریافت کرد که پیگیری هر کدام میتواند دو تا سه ماه زمان ببرد، پس طبق برنامه پیش بروید تا تاخیری در کار صورت نگیرد.
شرایط تاسیس رستوران در ترکیه
ثبت شرکت: برای ثبت شرکت در ترکیه نیاز است که مدارکی مانند پاسپورت معتبر، عکس پرسنلی، اسامی انتخابی برای رستوران، مشخص بودن هویت مدیر رستوران و شرکاء، تعیین میزان سهم هر یک از شرکاء از مهمترین مدارک ثبت شرکت هستند. توجه داشته باشید در صورتی که رستوران به صورت شراکتی راه اندازی میشود، تمام شرکاء باید در اداره مهاجرت حضور داشته باشند. بهترین نوع شرکت برای رستوران داری، شرکت با مسئولیت محدود است و حداقل هزینه مورد قبول، 10 هزار لیر ترکیه میباشد.
دریافت تاییدیه بهداشتی و مجوز شهرداری: ابتدا باید از وزارت غذا و کشاورزی ترکیه تاییدیه رستوران و محل راه اندازی آن دریافت شود. بازرسی از رستوران صورت میگیرد و در صورت تایید شدن گواهی صادر میشود. در هر منطقهای که قصد راه اندازی رستوران را دارید باید از شهرداری همان منطقه مجوز دریافت کنید.
اخذ مجوز کار: سپس باید مجوز کار دریافت کرد تا کارهای اجرایی رستوران شروع شود. در این مرحله بازدیدی از رستوران صورت میگیرد تا اطمینان حاصل شود که تمامی مراحل نگهداری مواد غذایی، پخت و پز به صورت بهداشتی انجام میشود. همچنین کارکنان رستوران نیز باید صلاحیت کاری لازم را داشته باشند. در صورتی که در بازدید موردی خلاف مقررات رستوران داری رویت شود، به صاحب رستوران 15 روز مهلت برای اصلاح شرایط کار داده میشود.
مجوز نوشیدنی الکلدار و تنباکو: اگر قصد فروش نوشیدنی الکلدار یا سیگار و قلیان را در رستوران خود را دارید، باید مجوزی از سازمان مقررات بازار دخانیات و الکل دریافت شود. بعد از دریافت این مجوز تنها اجازه فروش الکل و سیگار به افراد بالای 18 سال را خواهید داشت. علاوه بر اینکه باید زبالههای این مواد در جای مطمئنی نگهداری شود. در حین کار باید مجوزهای دیگری مانند مجوز ایمنی آتش سوزی، مجوز مدیریت زبالهها و محیط زیست نیز دریافت شود.
هزینههای رستوران داری
علاوه بر هزینههایی که در ابتدا برای مجوزها باید پرداخت شود، هزینههای تاسیس خود رستوران هم نیاز به مبلغ قابل توجهی دارد. برخی از هزینههای رستوران داری ثابت و همیشگی است و برخی متغیر و دورهای است؛ در اینجا لیستی از مهمترین مواردی که برای تاسیس رستوران در ترکیه باید در نظر داشته باشید آورده شده است.
- هزینه مواد غذایی: هزینه خرید و انبارداری مواد غذایی
- هزینه نیروی کار و بیمه: هزینه سرآشپز، آشپز، گارسن، ظرف شور، پیک موتوری
- هزینه دکور رستوران: کفپوش، طراحی دیوارها، مجسمه و نورپردازی
- هزینه مبلمان: میز و صندلی و اکسسوریها و ملزومات تزئین میز و میز کانتر
- هزینه تجهیزات آشپزخانه: مانند اجاقهای صنعتی، ماشین ظرفشویی، هود صنعتی، ظروف سرو غذا
- هزینههای جاری: آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت
بسیاری از هزینههای رستوران را میتوان در ابتدا مدیریت کرد تا هزینه را تا حد امکان کاهش پیدا کند؛ البته این موضوع به معنای کاهش کیفیت غذای رستوران نیست بلکه به معنای اجاره ملک در مناطق خوب اما مقرون به صرفه ترکیه یا دکور رستوران با قیمت مناسب است.
نکات مهم تاسیس رستوران در ترکیه
برای شروع کار رستوران داری در ترکیه باید با زبان ترکیهای آشنا باشید، حتی اگر قصد تاسیس رستوران ایرانی در ترکیه را دارید، آشنایی با زبان ترکیهای به شما کمک بزرگی در پیگیری مراحل اداری کار خواهد کرد. همچنین اگر رستوران در مناطق توریستی و پربازدید شهرهای مهم است، آشنایی جزئی به زبان انگلیسی نیز بسیار مفید خواهد بود.
در ترکیه میتوانید رستورانی مختص یک کشور خاص راه اندازی کنید، به طور مثال تنها غذایی ایرانی سرو کنید یا در کنار غذاهای ترکیه، غذاهای کشورهای دیگر را نیز سرو نمایید.
به دلیل هزینه بالای راه اندازی رستوران و ایجاد هزینههایی که در ابتدا پیش بینی نشده است، مدیر رستوران باید توانایی مدیریت مالی بالایی داشته باشد.
دقت داشته باشید که با تاسیس رستوران در ترکیه اجازه کار نخواهید داشت و باید برای مجوز کار ترکیه یا همان چالیشماایزین به صورت جداگانه اقدام نمایید. در واقع مراحل اداری و قانونی مجوز رستوران به شما اجازه تاسیس رستوران را داده است اما برای شروع کار در رستوران باید مجوز کار نیز دریافت کنید.
در صورتی که قصد راه اندازی کترینگ را دارید مراحل راه اندازی تفاوتی با رستوران ندارد و تنها تفاوت در محلی است که خرید یا اجاره میشود. برای کترینگ دیگر نیازی به سالنی بزرگ برای سرو غذا برای مشتریان و هزینه میز و صندلی ندارید که هزینهها را به شدت کاهش میدهد.
به دلیل طولانی و پیچیده بودن ثبت و تاسیس رستوران در ترکیه، برخی افراد برای سرعت بخشیدن به مراحل کار از وکلای مهاجرت در زمینه تاسیس شرکت، اجازه کار و دیگر مراحل راه اندازی رستوران کمک میگیرند.
منوی رستوران و نوغ طبخ غذا به موفقیت رستوران بسیار کمک خواهد کرد. در واقع طعم و کیفیت غذا و نوع برخورد پرسنل، بهترین تبلیغ برای رستوران میباشد.
در صورتی که قصد تاسیس رستوران ایرانی را دارید، بهتر است که از فاکتورهای موفقیت یک رستوران ایرانی مانند سرآشپر حرفهای ایرانی و موسیقی و دکور ایرانی استفاده نمایید.
دیدگاهی ثبت نشده است