کسب و کار در ترکیه

چشم پزشکان ایرانی در استانبول

چشم پزشکی یکی از مشاغل پردرآمد و پر تقاضا در ترکیه به شمار می‌رود که آینده شغلی و مالی هر شخص را تأمین می‌کند. با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی کشور ترکیه در منطقه اطراف، سیستم پیشرفته بهداشت و درمان و اهمیتی که به خدمات پزشکی داده می‌شود، ترکیه مقصدی محبوب در بین متخصصان و پزشکان به خصوص ایرانی می‌باشد. در این مقاله شغل چشم پزشکی در ترکیه را بررسی می‌کنیم و به شرایط کاری، فرصت‌های شغلی، مزایا، چالش‌ها و چشم پزشکان ایرانی در استانبول می‌پردازیم.

مزایای کار در رشته چشم پزشکی در کشور ترکیه

شغل چشم پزشکی در کشور ترکیه دارای مزایای متعددی است که سبب می‌شود پزشکان زیادی تصمیم به مهاجرت به این کشور بگیرند. مزایای کار در کشور ترکیه درآمد بالا، دسترسی داشتن به تجهیزات پیشرفته و امکان جذب بیماران بین المللی می‌باشد.

تقاضای بالای خدمات چشمی: به علت افزایش جمعیت در کشور ترکیه و همچنین افزایش کسانی که به سلامت چشم خود اهمیت می‌دهند، خدمات چشمی متقاضیان زیادی دارد.

گردشگری سلامت: کشور ترکیه با دارا بودن امکانات بالا و قطب گردشگری منطقه، در زمینه گردشگری سلامت عملکرد مناسبی را به متقاضیان خدمات درمانی و بهداشتی ارائه می‌دهد. بیماران بسیاری از کشورهای اروپایی، خاورمیانه و آسیا برای درمان مشکلات و آسیب‌های چشم خود به ترکیه مراجعه می‌کنند و زیر نظر بهترین پزشکان درمان می‌شوند.

تعدد بیمارستان‌ها و کلینیک‌های پیشرفته: در ترکیه بیمارستان‌های بسیاری به صورت دولتی و خصوصی وجود دارد که موجب افزایش انتخاب‌های چشم پزشکان برای فعالیت می‌شود.

درآمد مناسب: درآمد چشم پزشکان در کشور ترکیه قابل توجه است و کاملاً مناسب می‌باشد. در بخش خصوصی و مطب پزشکان می‌توانند درآمد بسیار خوبی داشته باشند. به علاوه با انجام جراحی هایی مانند آب مروارید، لیزیک و کاشت لنز نیز درآمد هر پزشک در این زمینه افزایش می‌یابد.

استفاده از تجهیزات پیشرفته و فناوری‌های به روز: در ترکیه تجهیزات پیشرفته و فناوری‌های روز دنیا در اختیار چشم پزشکان قرار می‌گیرد. دستگاه‌های مدرن و به روز به پزشکان کمک می‌کند که خدمات درمانی خود را به بهترین نحو ارائه دهند و در زمینه‌هایی مانند تصویربرداری از شبکیه، پیوند قرنیه و جراحی لیزری نیاز بیمار خود را برطرف نمایند.

امکان پیشرفت حرفه و علم چشم پزشکان: در ترکیه می توان اطلاعات حرفه‌ای و علمی خود را بروز نمود و در تحقیقات تخصصی یا مقالات علمی شرکت کرد. چشم پزشکان می‌توانند در کنفرانس‌هایی که به صورت بین المللی برگزار می‌شوند شرکت نموده و دانش خود را افزایش دهند.

کیفیت بالای زندگی در ترکیه: هزینه‌های معقول زندگی در ترکیه در کنار کیفیت بالا و امکانات مناسب نسبت به کشورهای اروپایی، موجب می‌شود که مهاجرت به این کشور به خصوص شهرهایی مانند استانبول، آنکارا یا ازمیر آسان‌تر شود.

شرایط کاری متنوع: یک چشم پزشک می‌تواند در مکان‌های کاری متنوعی شروع به کار نماید. بیمارستان‌های دولتی امنیت بالای شغلی را به شخص متقاضی ارائه می‌دهند. کلینیک‌های خصوصی امکان درآمدی بالاتر در محیطی مدرن‌تر را در اختیار چشم پزشک قرار می‌دهند و مطب شخصی پزشک که می‌تواند ساعات کاری منعطف و درآمد بیشتر را سبب شود.

حمایت‌های دولتی و امنیت شغلی: اگر پزشکی ماهر و کاملاً متخصص باشید باید بدانید که در کشور ترکیه به طور کامل از شما حمایت خواهد شد و امنیت شغلی خواهید داشت. دولت ترکیه به علت نیاز بالای چشم پزشکی در کشور خود، با سهولت بیشتری پزشکان خارجی را جذب خواهد کرد.

جذب بیماران خارجی: هزینه‌های خدمات چشم پزشکی در کشور ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی پایین‌تر بوده اما خدمات پزشکی دارای کیفیتی بالا می‌باشد. به همین منظور همواره افراد زیادی برای ارائه خدمات به ترکیه می‌آیند و با پرداخت هزینه‌های لازم موجب افزایشش درآمد هر پزشک می‌شوند.

تأسیس مطب و مزایای مالیاتی: اگر علاقه‌مندید که به صورت مستقل کار کنید، دولت ترکیه به شما این امکان را می‌دهد که پس از دریافت مجوزهای لازم، در این کشور مطب خود را تأسیس نمایید و شروع به فعالیت کنید. در بخش‌های خصوصی و کسانی که مطب دارند شرایط تسهیلاتی مناسبی برای چشم پزشکان در نظر گرفته شده است. البته باید توجه داشت که تأسیس مطب برای افرادی که دارای شهروندی ترکیه می‌باشد امکان پذیر است. اگر شهروند ترکیه نباشید فقط می‌توانید در مراکز دولتی و خصوصی فعالیت کنید.

درآمد چشم پزشکان در ترکیه

درآمد چشم پزشکان متناسب با محلی که در آن فعالیت می‌کنند می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد:

1-فعالیت در بیمارستان‌های دولتی

کسانی که در بیمارستان‌ها و ارگان‌های دولتی فعالیت می‌کنند و به بیماران خدمات درمانی ارائه می‌دهند معمولاً دارای یک حقوق ثابت ماهانه می‌باشند. محدوده درآمد هر چشم پزشک در ماه بین 15 تا 30 هزار لیر متغیر است.

عواملی که روی این تفاوت درامد اثر می‌گذارد شامل تجربه، سطح بیمارستان و ساعات اضافه کاری می‌باشد. کار در بیمارستان‌های دولتی موجب افزایش امنیت شغلی پزشک می‌شود و به او امکان دریافت اضافه کاری را نیز می‌دهد.

2-فعالیت در بیمارستان‌ها و کلینیک‌های خصوصی

کسانی که در این محل‌ها فعالیت می‌کنند درآمد بالاتری نسبت به بیمارستان‌های دولتی دارند. محدود درآمد هر پزشک در کلینیک‌های خصوصی از 20 تا 40 هزار لیر ترکیه می‌باشد. این مبلغ با تخصص و محلی که بیمارستان یا کلینیک در آن قرار دارد تغییر می‌کند.

فعالیت در این محل‌ها موجب سهولت دسترسی چشم پزشک به تجهیزات مدرن با فناوری‌های پیشرفته می‌شود که به افزایش کیفیت خدمات درمانی کمک می‌کند. علاوه بر این در این کلینیک‌ها بیماران بیشتری مراجعه می‌کنند و مبلغی که از آن‌ها دریافت می‌شود به سبت بیمارستان‌های دولتی بیشتر می‌باشد.

3-فعالیت به صورت مستقل در مطب

چشم پزشکانی که شهروند ترکیه به شمار می‌روند می‌توانند به صورت مستقل در مطب شخص خود فعالیت کنند و درآمد بالایی داشته باشند. درآمد هر پزشک متناسب با تعداد بیماران و خدماتی که به بیمار ارائه می‌شود متفاوت است. با این حال تخمین زده می‌شود که هر چشم پزشک دارای مطب از 100 هزار تا 250 هزار لیر ترکیه در ماه درآمد دارد.

در مطب‌ها معمولاً خدمات ویژه‌ای همچون جراحی لیزیک و لازک، درمان بیماری‌های شبکیه و جراحی زیبایی پلک یا همان بلفاروپلاستی به مراجعه کنندگان ارائه می‌شود.

  • هزینه هر جراحی لیزیک می‌تواند بین 5 تا 15 هزار لیر باشد.
  • برای پیوند قرنیه از بیمار در حدود 25 هزار لیر وبیشتر دریافت می‌شود.
  • جراحی زیبایی بلفاروپلاستی درآمدی در حدود 20 تا 50 هزار لیر ترکیه برای چشم پزشک متخصص خواهد داشت.

مدارک مورد نیاز

  • مدرک تخصصی چشم پزشکی از کشور مبدأ
  • ریز نمرات دانشگاهی به همراه ترجمه رسمی
  • گواهی اشتغال به کار و مجوز پزشکی از کشور مبدأ
  • پاسپورت معتبر به همراه قطعه عکس پرسنلی 3 در 4
  • ویزای معتبر برای کار در ترکیه
  • اجازه اقامت در مدت زمان قرارداد کاری
  • گواهی آزمون زبان ترکی در حداقل سطح C1
  • گواهی آزمون STS برای معادلسازی مدرک تحصیلی پزشکان بین المللی
  • گواهی عدم سوء پیشینه و سلامت از کشور مبدأ
  • ارائه گواهی CCT به منظور اجازه فعالیت در زمینه شغلی
  • گواهی اجازه کار (چالیشما ایزین)

مراحل مهاجرت چشم پزشکان

  • در ابتدا باید بدانید که مدارک تحصیلی شما نیاز است که معادلسازی شوند.
  • مدارک خود را به طور کامل به زبان ترکی استانبولی ترجمه نمایید. (ترجمه‌ها باید توسط دارالترجمه رسمی و تأیید شده انجام شوند)
  • مدارک تحصیلی خود را به شورای آموزش عالی ترکیه ارسال نموده تا برای معادلسازی بررسی گردند.
  • در بیمارستان‌های دولتی ترکیه به مدت 6 الی 9 ماه باید آموزش ببینید.
  • مجوز معادلسازی مدرک از شورای آموزش عالی ترکیه را دریافت نمایید.
  • باید در یک آزمون تخصصی شرکت نمایید و نمره قابل قبول را در آن کسب کنید.
  • مجوز طبابت به صورت یک گواهی معادلسازی شده در زمینه چشم پزشکی را دریافت کنید.
  • و در نهایت در کمیته پزشکی ترکیه ثبت نام نمایید.
  • یکی از نکته‌های مهم این است که فرد متقاضی باید دارای پیشنهاد شغلی یا جاب آفر از یک بیمارستان یا کلینیک باشد.
  • با دریافت پیشنهاد کار از سمت بیمارستان یا کلینیک، کارفرما باید به وزارت کار و تأمین اجتماعی ترکیه (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) درخواست صدور کار مجوز کار را ارائه دهد. این فرآیند شامل ارسال مدارک شما و کارفرما به صورت آنلاین در سیستم‌های الکترونیک می‌باشد.
  • نکته دیگر این است که پس از دریافت مجوز کار باید در سیستم‌های تأمین اجتماعی نیز ثبت نام نمایید و مدارک مربوط به بیمه سلامت را به مراجع مربوطه ارائه دهید.

 مراحل دریافت چالیشما ایزین برای کار در ترکیه

  • نیاز است که کارفرما برای فرد متقاضی یک جاب آفر یا دعوت نامه ارسال کند.
  • فرم درخواست ویزای کار توسط متقاضی باید تکمیل شود.
  • هزینه‌هایی که برای صدور ویزای کار نیاز است بر عهده فرد متقاضی می‌باشد.
  • مدارک لازمه به اداره کار ترکیه برای بررسی ارائه شود.
  • اداره کار مدارک را به خوبی بررسی نموده و پس از موافقت ویزای کاری شخص یا همان چشم پزشک را صادر می‌نماید.

چه مدارکی برای دریافت چالیشما نیاز است؟

  • دعوت نامه رسمی از سمت کارفرما (در اینجا از سمت بیمارستان یا کلینیک طرف قرارداد)
  • فرم درخواست ویزای کار
  • مدرک تحصیلی یا بین المللی معتبر
  • عکس پرسنلی 3 در 4
  • گذرنامه و پاسپورت معتبر
  • گواهی سلامت و عدم سوء پیشینه

تحصیل در رشته چشم پزشکی

اگر می‌خواهید در رشته چشم پزشکی در کشور ترکیه تحصیل نمایید، باید با نکات و شرایط زیادی آشنایی داشته باشید. متقاضیان این رشته باید 6-7 سال در رشته پزشک عمومی، دوره بگذارند و پس از آن مدرک را برای پذیرش در دانشگاه ارائه دهند. یکی دیگر از شرایط مورد نیاز برای تحصیل در این رشته، شرکت درآزمون تخصصی پزشکی (TUS) می‌باشد که باید در آن نمره قبولی را کسب نمود.

افراد خارجی باید متناسب با زبان تحصیلی خود مدرکی معتبر و بین المللی به مراجع مربوطه ارائه دهند تا مجوز تحصیل در این کشور را به دست بیاورند. تحصیل به زبان ترکی در ترکیه نیازمند ارائه مدرک تومر است و اگر تصمیم دارید به زبان انگلیسی دوره تحصیلی خود را بگذرانید باید یک مدرک آیلتس یا تافل ارائه دهید.

یکی از نکات حائز اهمیت آن است که با وجود تحصیل به زبان انگلیسی نیز شما موظف هستید که در دوره‌های کارورزی و بالینی تحصیلی پزشکی شرکت کنید که موجب ضرورت یادگیری زبان ترکی می‌گردد.

دانشگاه‌هایی که می توان در آن در رشته چشم پزشکی تحصیل نمود دانشگاه آنکارا، دانشگاه قاضی، دانشگاه آکدنیز، دانشگاه حاجت تپه، دانشگاه اژه ازمیر، دانشگاه دوکوز ایلول، دانشگاه کوجالی، اولوداگ، دانشگاه استانبول و پاموک کاله می‌باشد. هزینه تحصیل در این دانشگاه‌ها از 20 هزار لیر تا 185 هزار لیر به صورت سالیانه متغیر می‌باشد.

کسانی که علاقه مند هستند نیز می‌توانند در دوره‌های فوق تخصص چشم پزشکی شرکت کنند و با کسب نمره قبولی در آزمون YDUS در گرایش‌هایی مانند گلوکوم، شبکیه چشم، جراحی انکساری، اکولوپلاستی و قرنیه فلوشیپ تخصصی دریافت نمایند.

چشم پزشکان ایرانی در استانبول

بسیاری از ایرانیان ساکن ترکیه به دلیل اینکه به زبان ترکی تسلط کافی ندارند ترجیح می‌دهند که برای درمان و خدمات پزشکی نزد پزشکان ایرانی بروند. چشم پزشکان ایرانی در استانبول به دلیل مهارت و تجربه بالا دارای محبوبیت زیادی نزد مردم شهر استانبول هستند.

خدمات محبوبی که توسط چشم پزشکان ایرانی استانبول ارائه می‌شود شامل موارد زیر می‌باشد:

  • جراحی‌های لیزری چشم: لیزیک، لازک و PRK برای اصلاح عیوب انکساری.
  • جراحی زیبایی پلک (بلفاروپلاستی): به‌ویژه در میان بیماران خارجی و ایرانیان محبوب است.
  • درمان بیماری‌های شبکیه: مانند رتینوپاتی دیابتی.
  • کاشت لنزهای داخل چشمی: برای اصلاح عیوب بینایی شدید.
  • جراحی آب‌مروارید: با استفاده از تجهیزات پیشرفته.
  • درمان بیماری‌های قرنیه: مانند قوز قرنیه و پیوند قرنیه.

چشم پزشکان ایرانی در استانبول به علت تجربه و مهارت بالایی که دارند، ارتباط فرهنگی و زبانی بالا و دریافت هزینه‌های معقول و به صرفه دارای محبوبیت زیادی در بین مراجعه کنندگان می‌باشند.

معروف‌ترین چشم پزشکان ایرانی در استانبول :

1- دکتر سعید ادیب سوی

2- دکتر محمد انوری

3- دکتر رضا دعاجی

4- کاظم شن

5- محسن مریدی

6- محمد احسانی

7- محمد ابری

جمع بندی

چشم یکی از اعضای مهم صورت به شمار می‌رود که رسیدگی و حفط سلامت آن ضروری می‌باشد. تشخیص بیماری چشم و درمان سریع آن می‌تواند از بروز مشکلات حادتر جلوگیری نماید. کشور ترکیه کشوری عالی برای مهاجرت چشم پزشکانی می‌باشد که می‌خواهند در زمینه شغلی خود پیشرفت کنند و درآمد بالاتری داشته باشند. با بررسی شرایط و اقدام به گرفتن مدارک مورد نیاز افراد متخصص می‌توانند به ابن کشور مهاجرت نموده و در مسیر تخصصی خود درخشش بیشتری داشته باشند.

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.