فرم راندوو ترکیه، به طور کلی به معنای تعیین وقت ملاقات است. این سیستم به ویژه در مراکز بهداشت و درمان، ادارات دولتی و خدمات عمومی مورد استفاده قرار میگیرد. هدف اصلی این فرم، تسهیل فرآیند ارائه خدمات و کاهش زمان انتظار برای متقاضیان است. با استفاده از سیستم راندوو، میتوانید به راحتی وقت ملاقات خود را برای خدماتی همچون دریافت ویزا، گواهینامههای رانندگی، خدمات پزشکی و دیگر خدمات دولتی رزرو نمایید.
برای اقامت در ترکیه، نخستین اقدام، پر کردن و ارسال فرم درخواست قرار ملاقات یا راندوو است. اگر قصد دارید بیشتر از سه ماه در این کشور بمانید، باید درخواست کارت اقامت، که به آن “کیملیک کارت” گفته میشود، ارائه دهید. این کارت به شما اجازه میدهد بهطور قانونی در ترکیه اقامت داشته باشید.
فرم راندوو ترکیه از اصطلاحاتی است که برای مهاجرت به ترکیه حتما باید با آن آشنایی داشته باشید، در واقع بدون فرم راندوو نمیتوانید اقامت ترکیه را به دست آورید. افرادی که قصد گرفتن اقامت ترکیه را دارند باید برای فرم راندوو اقدام کنند تا اطلاعات آنها در سایت اداره مهاجرت ترکیه ثبت شود. بعد از تکمیل فرم و مشخص کردن وقت ملاقات باید در زمان تعیین شده با مدارک مورد نیاز به اداره مهاجرت مراجعه کنید و مدراک را تحویل دهید. در این جلسه راندوو، مصاحبهای انجام نمیشود و تنها مدارک مهاجرتی شما دریافت خواهد شد. بعد از بررسی مدارک در صورتی که نقصی در مدارک نباشد، از طریق ایمیل یا پیامکی که در فرم راندوو ثبت کردهاید، نتیجه به شما اطلاع داده میشود.
تنها بعد از مرحله راندوو و تایید مدارک است که میتوانید کارت اقامت ترکیه را دریافت کنید. صدور کارت اقامت حدود یک ماه زمان میبرد که بعد از چاپ به اداره پست ترکیه تحویل داده میشود تا برای شما ارسال گردد. این کارت دارای یک بارکد است که از طریق ایمیل یا پیامک برای شما ارسال میشود تا بتوانید پیگیر مراحل ارسال کارت خود باشید.
همان طور که اشاره شد اصطلاح راندوو در موقعیتهای دیگر مانند بانک، شهرداری و اسناد رسمی که نیاز به وقت ملاقات داشته باشید نیز استفاده میشود. اما در امور مهاجرتی به معنای دریافت وقت ملاقات برای ارائه مدارک به سفارت است. برای فرم راندوو باید در ترکیه حضور داشته باشید و مدارک را تحویل اداره مهاجرت ترکیه دهید.
مدارکی که برای فرم راندوو نیاز دارید موارد زیر هستند:مدارکی که برای فرم راندوو نیاز دارید موارد زیر هستند:
- فرمهای پرشده راندوو
- پاسپورت به همراه کپی از صفحه اول
- صفحه مهر ورود پاسپورت
- 4 عکس بیومتریک تمام رخ
- فیش برق، آب یا گاز
- سند اجاره ملک
- بیمه یکساله
- شماره مالیات (ورگی نوماراسی) و فیش واریزی مالیات
دقت بفرمایید در کنار مدارک عمومی و هویتی، مدارک مختص هر نوع اقامت مانند تحصیلی و کاری نیز باید همراه این مدارک ضمیمه شوند و تنها اسنادی مورد قبول هستند که در اداره نوتر ترکیه ثبت شده باشند. ایرانیان با مقصد گردشگری میتوانند سالی دو بار در ترکیه اقامت داشته باشند، که هر بار تا 90 روز مجاز است. برای افزایش مدت اقامت، باید با پر کردن فرم راندوو فرآیند مهاجرت را ادامه دهند.
برای دریافت اقامت و قبل از مراجعه برای وقت راندو در ترکیه، ضروری است که در شهری که اقامت دارید، دارای مسکن باشید. این مسکن میتواند اجارهای یا متعلق به شما باشد. اما نکته حائز اهمیت این است که این ملک باید بهطور رسمی ثبت شده باشد و باید در دفترخانه (نوتِر) به امضای طرفین رسیده باشد.
مراحل پر کردن فرم راندوو
برای پر کردن فرم راندوو نیاز است که ابتدا وارد سایت اداره مهاجرت ترکیه شوید، در صورتی که به زبان ترکی آشنایی ندارید، میتوانید زبان انگلیسی را انتخاب کنید. برای روی گزینه I Lodge An Application for Residence Permit For The First Time کلیک کنید؛ سپس گزینه I Would Like yo Lodge a new Application را انتخاب نمایید. سپس فرم پیش ثبت نام برای شما باز می شود که باید آن را پر نمایید. مواردی که به رنگ قرمز درآمدهاند حتما باید تکمیل شوند.
بخشهای مهم فرم راندوو شامل موارد زیر هستنبخشهای مهم فرم راندوو شامل موارد زیر هستند:
- نام و نام خانوادگی
- تاریخ تولد
- نام پدر و مادر
- جنسیت
- شماره شناسنامه
- ملیت
- شماره پاسپورت
تیک “تا 30 روز فرم ثبت نام اقامت ترکیه را تکمیل می کنید” را بزنید و بعد از تکمیل فرم بر روی گزینه ذخیره کلیک نمایید. ایمیل یا شماره تماس، هر کدام را که در فرم وارد کرده باشید، یک کد تاییدیه و یک شماره درخواست برای شما ارسال میشود. (شماره درخواست را باید تا انتهای دریافت اقامت ترکیه نگاه دارید). کد تاییدیه را در باکس وارد نمایید و بر روی گزینه ادامه مراحل درخواست کلیک کنید.
توجه داشته باشید از آنجا که تمامی درخواستها به یک شکل نیست باید نوع درخواست اقامت خود را مشخص کنید:
- اقامت خانوادگی (AILE)
- اقامت دانشجویی (ÖĞRENCİ)
- اقامت طولانی مدت (UZUN DONEM)
- قامت کوتاه مدت (KISA DÖNEM)
بعد از انتخاب نوع اقامت بر روی گزینه بعدی کلیک کنید تا به صفحه بعدی هدایت شوید. مهمترین بخش این صفحه آپلود عکس میباشد که بعد از اتمام آپلود، بر روی گزینه ادامه کلیک کنید.
در صفحه بعد نیز باید اطلاعات درخواست شده را تکمیل کنید، گزینه های قرمز رنگ باید حتما تکمیل شوند. در این قسمت اطلاعاتی مانند وضعیت تاهل، ملیت، محل تولد درخواست میشود. مجدد بر روی گزینه ادامه کلیک کنید.
صفحه بعدی مربوط به اطلاعات پاسپورت است. نوع پاسپورت خود را باید “پاسپورت مخصوص عموم” انتخاب نمایید. تاریخ اعتبار پاسپورت و شماره پاسپورت را وارد و مجددا بر روی ادامه کلیک نمایید.
در بخش بعدی باید مشخص نمایید که چه کسی برای درخواست اقدام کرده است، آیا درخواست کننده خود شخص است یا توسط نماینده یا وکیل او صورت میگیرد، بعد از تکمیل این بخش به مرحله بعدی وارد میشود تا کشوری که در آن تابعیت دارید، شهری که در حال حاضر در آن اقامت دارد، آدرس، تلفن و ایمیل را تعیین کنید.
بعد از این مرحله باید اطلاعات سکونت خود را در ترکیه وارد کنید، شهر، نام منطقه و خیابان، پلاک و شماره تماس باید قید شود.
در بخش بعد باید اطلاعات شعلی خود را وارد کنید. در صورتی که گزینه کارمند (Çalışan) را انتخاب کنید تکمیل گزینههای بعدی الزامی خواهد بود. Çalışmıyor به معنای “کار نمیکند” است و برای افرادی مناسب است که مجوز کار ترکیه را ندارند.
اطلاعات تحصیلی از بخشهای دیگر این فرم است که باید تکمیل گردد. آخرین مدرک تحصیلی خود را قید کنید اما تکمیل تمام گزینهها اجبازی نیست بنابراین می توانید بر روی دکمه مرحله بعد کلیک کنید.
در بخش درآمد با دو گزینه روبرو هستید، Gelir Durumu به معنای دارای درآمد و Geliri Yok درآمد ندارد که هر گزینه که واجد شرایط آن هستید را انتخاب کنید.
در بخش بعدی که مربوط به بیمه می شود باید نوع بیمه و اطلاعات مرتبط با آن (تاریخ بیمه، شرکت بیمه کننده و شماره بیمه) را وارد کنید. بعد از تکمیل این بخش صفحه “اطلاعات مربوط به اقامت کوتاه مدت” برای شما باز می شود، تیک کنار گزینههای قرمز رنگ را فعال کنید و قسمتهای مشکی را در صورتی تیک بزنید که در مورد شما صحیح میباشند.
در بخش بعدی دلایل اقامت، مدت زمان اقامت، تاریخ ورود به ترکیه، تاریخ شروع و پایان اقامت سوال شده است. به این شکل فرم راندوو نهایی و تکمیل میشود.
در صفحه بعدی با گزینههای زیر روبرو میشوید. به روزرسانی اطلاعات، تعیین تاریخ مصاحبه و کنسل کردن درخواست.
بر روی تعیین وقت راندوو کلیک کنید تا بتوانید وقت ملاقات راندوو دریافت نمایید. مشخص کردن شهر محل اقامت و ساعت و روز وقت راندوو از روی تقویم سایت باید در این قسمت انجام گیرد. سپس باید از فرم راندوو یک پرینت بگیرید. توجه داشته باشید در این مرحله دیگر امکان تغییر اطلاعات را نخواهید داشت.
وقت راندوو خانوادگی
در صورتی که به صورت خانوادگی اقدام میکنید، هر فرد نیاز به ثبت نام جداگانه برای فرم راندوو دارد و نمیتوان یک فرد را نماینده کل خانواده کرد. این مورد حتی برای فرزندان خردسال و شیرخوار نیز صدق میکند. در واقع سرپرست خانواده نمیتواند به تنهایی در زمان وقت راندوو حضور داشته باشد، علاوه بر اینکه هزینه راندوو برای تمامی اعضاء خانواده باید به صورت جداگانه پرداخت شود.
پیگیری راندوو ترکیه
بعد از انجام مراحل راندوو باید منتظر نتیجه باشید، اما نتیجه راندوو را چگونه میتوان پیگیری کرد؟ نتایج بعد از بررسی مدارک، از طریق سایت اداره مهاجرت ترکیه در دسترس است و میتوانید با وارد کردن اطلاعات و کد پیگیری، نتیجه درخواست راندوو خود را ببینید. بعد از وارد شدن به آدرس e-ikamet.goc.gov.tr بر روی بخش MY APPLICATION RESULT کلیک کرده و اطلاعات خواسته شده را پر کنید و کلیک نمایید. اینکه برای پاسخ راندوو چند روز باید صبر کنید زمان مشخصی برای آن نیست اما اگر بعد از 90 روز نتیجهای در سایت مشاهده نکردید، با شماره 157 تماس بگیرید یا به صورت حضوری مراجعه کنید.
اطلاعات ضروری فرم راندوو ترکیه که باید بدانید؟
در روز وقت ملاقات راندوو ظاهری شیک و ساده داشته باشید. وضعیت ظاهری شما بر نتیجه پرونده تاثیرگذار است.
در صورتی که پرونده شما نقصی داشته باشد، به شما اطلاع داده میشود تا طی حداکثر یک ماه نقص پرونده خود را رفع کنید.
حتی اگر شخص دیگری به جای شما فرم را پر میکند، حتما اطلاعات وارد شده را بررسی کنید تا با مدارک هویتی شما منطبق بوده و ایرادی در فرم نباشد. همچنین در فرم راندوو حتما باید شماره تماس و ایمیل خود شما وارد شود تا بتوانید به وقت ملاقاتی که برای شما مشخص میشود، دسترسی داشته باشید.
توجه داشته باشید که وقت ملاقات راندوو برای مصاحبه نیست و در نهایت یک یا دو سوال از شما پرسیده خواهد شد. وقت ملاقات راندوو برای تحویل مدارک جهت دریافت اقامت و تشکیل پرونده است.
در صورتی که به هر دلیلی نمیتوانید در روز وقت ملاقات حضور داشته باشید، وقت ملاقات را از قبل کنسل کنید تا در روز دیگری بتوانید نوبت بگیرید.
همان طور که اطلاع دارید ایرانیان تنها میتوانند به مدت 90 روز بدون ویزا در کشور ترکیه بمانند، بنابراین اگر قصد دارید بیشتر از این زمان در ترکیه بمانید، باید قبل از اتمام این زمان برای فرم راندوو ترکیه اقدام نمایید. در صورتی که کارت اقامت موقت دارید، حدود 60 روز قبل از پایان اعتبار کارت برای تمدید آن اقدام نمایید.
اگر در فرم راندوو اطلاعات اشتباه ثبت شوند، به احتمال زیاد باعث رد شدن درخواست شما میشود و هزینههایی هم که پرداخت کردهاید، قابل برگشت نخواهد بود و مسئله اصلی این است که برای درخواست مجدد، حتما باید از خاک کشور ترکیه خارج و دوباره وارد شوید.
هزینه صدور فرم راندوو
به هر صورت اگر قصد اقامت در ترکیه را داشته باشید باید فرم راندوو را پر کرده در زمان تعیین شده در اداره مهاجرت حضور پیدا کنید و هزینههای فرم راندوو و صدور کارت را نیز پرداخت نمایید. هزینه فرم راندوو میتواند از طریق سایت e-ikamet.goc.gov.tr به صورت آنلاین پرداخت شود. پرداخت هزینه فرم راندوو به صورت حضوری از طریق باجههای اداره مالیات یا بانک نیز امکان پذیر است، همچنین در هنگام وقت ملاقات نیز میتوانید هزینه را پرداخت نمایید.
هزینه صدور کارت اقامت (کیملیک کارت) یکساله حدود 80 دلار است و برای دو سال 140 دلار خواهد بود. برای افراد زیر 15 سال هزینه حق خاک به صورت نیم بها دریافت میشود.
سوالات متداول در زمینه راندوو ترکیه
فرم راندوو ترکیه چیست؟
فرم راندوو ترکیه، فرمی است که برای اخذ اقامت ترکیه باید تکمیل کنید. بعد از تکمیل فرم و تعیین وقت ملاقات برای تحویل مدارک به اداره مهاجرت ترکیه مراجعه مینمایید. بدون طی این مرحله نمیتوانید اقامت ترکیه را دریافت کنید.
ایا برای دریافت راندوو ترکیه، متقاضی باید در ترکیه حضور داشته باشد؟
بله، متقاضی باید در ترکیه باشد، در غیر این صورت در هنگام بررسی پرونده و اطلاع از عدم حضور شما در ترکیه درخواستتان رد خواهد شد.
مدت پروسه ثبت فرم راندوو ترکیه تا دریافت کارت اقامت چقدر زمان میبرد؟
در بیشتر موارد کل مراحل فرم راندوو و دریافت اقامت حدود 90 روز زمان خواهد برد.
آیا پس از ثبت اطلاعات در فرم راندوو امکان تغییر اطلاعات وجود دارد؟
فرم راندوو به صورت آنلاین تکمیل میشود و بعد از ارسال فرم امکان دسترسی به آن و تغییر اطلاعات وجود ندارد.
آیا امکان تماس تلفنی برای پیگیری پرونده وجود دارد؟
بله، از طریق تماس با تلفن 157 میتوانید پیگیر پرونده خود باشید. اما زمانی با این شماره تماس بگیرید که بعد از گذشت زمان طولانی، نتیجهای در سایت اداره مهاجرت مشاهده نکردید و مراتب را از طریق این شماره پیگیری کنید.
دیدگاهی ثبت نشده است