شغل دندانپزشکی شغلی سخت اما با کلاس کاری و درآمد بسیار بالا است. در صورتی که به دنبال شروع شغل دندانپزشکی در ترکیه هستید اما مدرک خود را خارج از ترکیه دریافت کردهاید همچنان امکان کار در ترکیه را خواهید داشت اما نیاز به معادل سازی مدرک، شرکت در آزمون و دورههای آمادگی و مدرک زبان ترکی دارید. کشور ترکیه به دلیل نزدیکی به ایران و شباهت فرهنگی به ایران و موقعیت جغرافیایی خود، پزشکان زیادی از جمله دندانپزشکان ایرانی را به خود جذب کرده است. برخی افراد کشور ترکیه را برای تحصیل در رشته دندانپزشکی انتخاب میکنند، به این شکل شروع کار آنها در ترکیه به مراتب راحتتر از فردی است که مدرک و سابقه کاری از کشور خارجی را دارد.
شغل دندانپزشکی در ترکیه مانند دیگر مشاغل پزشکی به دلیل حساسیتی که برای آن وجود دارد، تنها با ویزای کار نمیتوان در این حرفه مشغول به کار شد و نیاز به شرکت در آزمون و دورههای آموزشی دارد. قوانین مهاجرتی ترکیه در زمینه فعالیت پزشکان و دندانپزشکان خارجی که مدارک تحصیلی خود را از دانشگاههای خارج از ترکیه دریافت کرده اند، این است که برای دریافت ویزای کار باید مدارک خود را معادل سازی کنند، یعنی در دوره و آزمونهای علمی برای سنجش سطح دانش خود شرکت نمایند. لازم به ذکر است که دندانپزشکان خارجی در ترکیه تنها میتوانند در مراکز خصوصی مشغول به کار شوند.
دندانپزشکی یکی از رشتههای پرطرفدار پزشکی است که به درمان و پیشگیری از بیماریها و مشکلات دندانی و دهانی میپردازد. در ترکیه، شغل دندانپزشکی به سرعت در حال رشد است و به دلیل پیشرفتهای علمی و افزایش آگاهی مردم از بهداشت دهان و دندان، این رشته اهمیت بیشتری پیدا کرده است. کشور ترکیه به دلیل کمبود نیروی متخصص در کادر پزشکی، امکان فعالیت نیروی متخصص خارجی را فراهم کرده است اما کادر درمانی خارجی تنها میتوانند در بیمارستان و مراکز پزشکی خصوصی مشغول به کار شوند.
شرایط اخذ شغل پزشکی در ترکیه
- شرکت در آزمون STS
- شرکت در آزمون شفاهی و مصاحبه
- کار آزمایشی به مدت ۳ ماه
- تسلط به زبان ترکی در سطح B
در صورتی که مجوز صلاحیت پزشکی خود را بعد از بررسی مدارک تحصیلی، معادل سازی و شرکت در آزمون و مصاحبه به دست آوردید برای شروع شغل پزشکی در ترکیه نیاز است که مجوز کار از وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه دریافت کنید. همچنین مدارکی از جمله دعوت نامه کاری از سوی یک مرکز درمانی در ترکیه، آدرس معتبر محل زندگی در ترکیه، مدارک هویتی مانند پاسپورت و شناسنامه و عکس و تائیدیه دندانپزشکی از آموزش تحصیلات تکمیلی ترکیه YOK ضروری است.
درآمد دندانپزشکی در ترکیه
دندانپزشکی عمومی درآمد خوبی دارد، اما دندانپزشکان متخصص که مواردی مانند ارتودنسی یا جراحی فک و دهان را انجام میدهند، درآمد بالاتری دارند. به دلیل اینکه دندانپزشکان خارجی تنها در کلینیکها و بیمارستانهای خصوصی میتوانند فعالیت کنند، معمولاً رنج حقوق خوبی دارند. میزان درآمد شغل دندانپزشکی در ترکیه به عواملی زیادی از جمله تجربه و سابقه کار، شهر محل اقامت و کلینیکی که در آن مشغول به کار میشوید، مرتبط است.
آزمون STS برای معادل سازی مدرک دندانپزشکی الزامی می باشد و حتی دندانپزشکانی که تجربه و سابقه کاری بالایی دارند نیز باید در این آزمون شرکت کنند. آزمون STS یک آزمون دو مرحلهای و کتبی است و بخش عملی ندارد. به دلیل اینکه این آزمون به زبان ترکی برگزار میشود، آشنایی به زبان ترکی لازم است.
در دندانپزشکی، تخصصهای متعددی وجود دارد که هر یک نیازمند سالها آموزش و کسب مهارت است. برخی از این تخصصها شامل ارتودنسی، جراحی فک و صورت، دندانپزشکی کودکان، پریودنتولوژی و دندانپزشکی زیبایی میشود. انتخاب یک رشته خاص میتواند به دندانپزشکان این امکان را بدهد که در یک زمینه خاص تخصصیتر کار کنند و درآمد بیشتری کسب نمایند.
دستیار دندانپزشک در ترکیه
علاوه بر شغل دندانپزشکی، دستیار دندانپزشکی نیز در ترکیه شرایط خوبی برای کار کردن دارد. البته شرایط میتواند بسته به اینکه چقدر سابقه کار دارید، دقیقا چه بخشی از کار را به عهده گرفتهاید، در چه کلینیکی مشغول به کارید بسیار متفاوت باشد. دستیار دندانپزشک الزاما در همه کلینیک و دندانپزشکیها کار مشخصی انجام نمیدهد و با توجه به نیاز کلینیک و دندانپزشک متخصص میتواند در بخشهای قالبگیری دندان، انجام بیحسی موضعی، ضدعفونی و پاکسازی تجهیزات دندانپزشکی، آماده سازی مواد دندانپزشکی، کمک به دندانپزشک در حین انجام کار فعالیت کند. برخی دستیاران در بخشهای مقدماتی دندانپزشک را همراهی میکنند اما برخی دستیاران به دلیل تحصیلات بالاتر در بخشهای تخصصیتر نیز در کنار دندانپزشک هستند و در کل مراحل کار میتوانند به متخصص کمک کنند.
جمع بندی شغل دندانپزشکی در ترکیه
با توجه به جهانی شدن بازار کار کشور ترکیه و نیاز به خدمات بهداشتی، انتظار میرود که شغل دندانپزشکی در ترکیه همچنان در حال رشد باشد. تغییرات در عادات مصرفکننده، تمایل به درمانهای زیبایی و افزایش تمایل به پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان، موجب افزایش تقاضا برای خدمات دندانپزشکی در ترکیه شده است. همان طور که بررسی شد امکان کار دندانپزشکی در ترکیه برای ایرانیان فراهم است و در حال حاضر پزشکان ایرانی زیادی در ترکیه مشغول به کارند، اما در وهله اول نیاز است که مراحل دریافت اقامت مانند معادل سازی و شرکت در دورههای آموزشی و دریافت مدرک زبان ترکی انجام شود تا مجوز کار دندانپزشکی در ترکیه را بتوانید دریافت کنید.
در دندانپزشکی، به روز بودن دانش علمی از اهمیت ویژهای برخوردار است. دندانپزشکان باید به طور مداوم در دورههای آموزشی، کارگاهها و کنفرانسها شرکت کنند تا با آخرین تکنیکها، درمانها و فناوریها آشنا شوند. برخی دانشگاهها و سازمانهای حرفهای در ترکیه، برنامههای آموزشی ویژهای را برای دندانپزشکان ارائه میدهند که به آنها کمک میکند تا مهارتهای خود را بهبود بخشند و در زمینه تخصصی خود پیشرفت کنند. در صورتی که به دنبال دندانپزشک ایرانی در ترکیه هستید با یک جستجوی ساده در سایت ترانیک، میتوانید لیست بهترین دندانپزشکان ایرانی در ترکیه را به دست آورید.
دیدگاهی ثبت نشده است